Norrlandsmäklarna ─ Din mäklarfirma i Sundsvall

Vårt främsta mål är att hjälpa dig till en trygg och lyckad bostadsaffär. Vi tror att hemligheten bakom en lyckad bostadsaffär är moderna och välbeprövade metoder, hög tillgänglighet och goda råd längs vägen där samtliga steg i försäljningsprocessen är lika viktiga.

Respekt, trygghet, kvalitet och alltid med dig som kund i centrum – från första kontakt, till avslutad affär. Det är så vi på Norrlandsmäklarna jobbar.

När du anlitar oss som din mäklare i Sundsvall med omnejd

Det är viktigt att du känner dig trygg i ditt val av mäklarfirma, så att du kan fortsätta i vardagen med vetskapen om att vi hjälper dig att ta nästa steg på bostadsmarknaden.

Går du i tankar om att sälja din bostad finns vi här, redo att hjälpa dig med din bostadsaffär. Med oss på Norrlandsmäklarna får du alltid fri värdering av din bostad, oavsett om det gäller din lägenhet, ditt fritidshus eller hus.

Din bostadsaffär ska kännas trygg

Din bostadsaffär är förmodligen en av de största affärer du gör i livet. Därför vill vi att den på alla sätt ska bli så bra som möjligt.

Med lång och gedigen erfarenhet av att sälja och köpa bostäder i Sundsvall med omnejd, kan vi branschen och vet hur man genomför en lyckad affär – för såväl köpare som säljare.

När vi tar oss an ett nytt mäklaruppdrag i Sundsvall, Timrå eller annan närliggande ort gör vi det med stort engagemang, personlig service och transparens – alltid med dig som kund i centrum.

mäklare sundsvall

Så arbetar vi som mäklarfirma när vi säljer din bostad i Sundsvall – steg för steg

Det är ett stort beslut att sälja eller köpa en ny bostad, som ofta innebär mycket pengar och många funderingar som börjar snurra.

Oavsett hur långt i processen du har kommit, är det alltid bra att börja förbereda försäljningen av din bostad i god tid.

På Norrlandsmäklarna kan vi hjälpa dig genom hela bostadsaffären. Låt oss berätta mer om hur vi jobbar – steg för steg.

1. Värdering av din bostad

När du anlitar oss som din fastighetsmäklare börjar vi med en värdering och sätter priset på din bostad.

För att försäljningen av din nuvarande bostad ska bli så lyckad som möjligt, är det viktigt att vi som din fastighetsmäklare är påläst om din bostad och kan svara rätt och riktigt på alla tänkbara frågor från våra spekulanter. Därför samlar vi in fakta om bostaden från dig, banken och olika relevanta myndigheter.

I värderingen tar vi hänsyn till tidigare försäljningar i området, bostadens skick, läge, och försäljning av liknande bostäder till salu och slutpriser i närområdet.

Vi vet att vi aldrig tappar en försäljning på grund av bristande information till de som kommer på våra visningar. Därför kan du känna dig trygg i att den som ska köpa din bostad har all information som behövs för att fatta sitt beslut.

Vy över Sundsvall från ovan

2. Fotografering av din bostad

Fotograferingen är ett viktigt moment där vi anlitar duktiga och erfarna fotografer i Sundsvall för att visa din bostad från sin bästa sida.

Inför fotograferingen behöver bostaden vara städad och snyggt iordningställd. Bor du i villa, har du av naturliga skäl ofta större utrymmen. Se därför till att ha god framförhållning med förberedelserna.

Vill du ställa iordning bostaden själv, går det givetvis bra och då tillhandahåller vi dig med en checklista att utgå ifrån. Det kan handla om att rensa bort allt onödigt, att städa i skåp och lådor, kanske byta ut ett handtag eller måla en avskavd list.

Om du istället vill ha hjälp att förbereda din bostad inför fotografering och visning, samarbetar vi med duktiga stylister som vi varmt kan rekommendera att vända dig till när du behöver hjälp att styla ditt hem.

Vackert stilleben i vardagsrum

3. Visning av bostaden

Visningen är viktig och det är mycket som står på spel. Du som säljare bestämmer tillsammans med oss som mäklare när visningen ska äga rum och själva visningen tar ansvarig mäklare hand om. Säljaren brukar alltså inte vara på plats i bostaden under visningen.

Under visningen strävar vi efter:
  • att hålla Sundsvalls bästa visningar
  • att vara noggrant pålästa om bostaden för att kunna svara på alla frågor
  • att hålla en kort, gemensam presentation och genomgång av bostaden
  • att vid behov använda oss av visningsvärd.

Efter genomförd visning kontaktar mäklaren dig och berättar hur det gick. Därefter följer budgivningen, vilket är ett intensivt arbete där alla intresserade köpare kontaktas av mäklaren för att säkerställa att de är redo för budgivning.

Du hålls självklart informerad under hela processen om hur allt fortskrider. Inget bud är bindande förrän kontraktet är påskrivet och du bestämmer själv hur länge budgivningen ska pågå, samt vem som i slutändan ska få köpa bostaden.

Leende kvinna framför dator

3. Köpeavtal och tillträde

Bostadsaffären avslutas när budgivningen är klar, handpenningen är betald och köpeavtalet är påskrivet. Efteråt upprättas en likvidavräkning och köpesumman regleras. När detta är genomfört får köparen tillträde till bostaden.

Ett köpebrev är en form av juridiskt bindande handling som definierar och reglerar ägandet av en egendom. Köpebrevet fungerar som ett kvitto på att de villkor som är satta för köpet är uppfyllda. Det kan till exempel handla om att betalningsvillkoren är uppfyllda.

Läs mer om vad ett köpebrev är

Vanliga frågor och svar om vår mäklarfirma Sundsvall

Vad kostar det att anlita er som mäklarefirma i Sundsvall och Timrå?

Mäklararvodet är ännu en anledning att välja Norrlandsmäklarna när du ska sälja din bostad i Sundsvall och Timrå med omnejd.

Vi vill att du ska vara nöjd och trygg i ditt val av Norrlandsmäklarna och känna att vi verkligen är Sundsvalls bästa mäklare. Med oss får du alltid gedigen erfarenhet och moderna metoder till ett konkurrenskraftigt arvode.

Säljer ni kommersiella fastigheter?

Ja, som fastighetsmäklare kan vi också hjälpa dig med försäljning av kommersiella fastigheter.

Med oss får du en fastighetsmäklare som är nischad på kommersiella fastigheter och har ett stort kontaktnät av återkommande köpare, med försäljningsuppdrag långt utanför Sundsvalls gränser. Norrland är vårt primära geografiska upptagningsområde, men vi gör även affärer i andra delar av Sverige.

Läs mer om och upptäck våra kommersiella fastigheter

Boka ett möte

Du är välkommen att boka ett möte med vår fastighetsmäklare Hampus Jonsson, affärsansvarig för våra kommersiella fastighetsaffärer. Han lyssnar av dina behov och planer och berättar mer om hur vi jobbar för att hitta rätt intressenter och potentiella kunder.

Kontakta Hampus Jonsson

E-post: hampus@norrlandsmaklarna.se

Telefon: 070 – 358 38 58

Vad kostar en värdering?

Norrlandsmäklarna erbjuder fri värdering av din bostad. Även om du inte är intresserad av att sälja nu, är du ändå välkommen att kontakta oss, så hjälper vi dig att ta fram ett marknadsvärde på fastigheten. Du kanske bara är nyfiken på hur din lägenhet eller ditt hus står sig i värde gentemot andra nyligen sålda objekt i närområdet eller vill diskutera marknaden i största allmänhet.

Läs mer om fri värdering av lägenhet och villor

Kort om Norrlandsmäklarna

Vi tar inga genvägar. För oss är alla bostadsaffärer, oavsett hur stora eller små de är, lika viktiga och ska skötas på samma sätt.

Norrlandsmäklarna grundades av vår mäklare Hampus Jonsson 2018. Vi säljer idag flest bostäder per mäklare och är den mäklarfirma i Sundsvall som har flest rekommendationer från sina kunder.

Vill du veta mer om oss?

Läs mer om oss

Vad tjänar en fastighetsmäklare i Sundsvall?
Välkommen till Norrlandsmäklarna

Lär känna våra mäklare

På Norrlandsmäklarna jobbar bara noggrant utvalda fastighetsmäklare. För oss är det viktigt att vara lyhörda, genuina och personliga i varje uppdrag vi tar oss an, och det är precis så vi hoppas att du också kommer att känna.

Läs mer om våra fastighetsmäklare nedan och boka en kostnadsfri värdering.

Patrik Sjödin Fastighetsmäklare Sundsvall

Patrik Sjödin

E-post: patrik@norrlandsmaklarna.se

Telefon: 070 – 238 62 32

Läs mer

Stephanie Bolt Fastighetsmäklare Sundsvall

Stephanie Bolt

E-post: stephanie@norrlandsmaklarna.se

Telefon: 073-082 43 38

Läs mer

Emil Sångberg

E-post: emil@norrlandsmaklarna.se

Telefon: 072-509 00 55

Läs mer

Hampus Jonsson Fastighetsmäklare Sundsvall

Hampus Jonsson

E-post: hampus@norrlandsmaklarna.se

Telefon: 070 – 358 38 58

Läs mer

Jessica Liv

E-post: jessica@norrlandsmaklarna.se

Telefon: 070 – 233 21 96

Läs mer

Fritidshusidyll Sundsvall

Kontakta oss när du vill sälja din bostad och letar efter en bra mäklarfirma i Sundsvall

Norrlandsmäklarna erbjuder fri värdering av din bostad i Sundsvall. Kanske går du i flyttankar eller bara vill diskutera bostadsmarknaden och vilka framtida möjligheter som finns. Vare sig du går i sälj- eller köptankar, så finns vi här för dig.

Vi har lång erfarenhet av att sälja och köpa bostäder i Sundsvall. Vi kan bostadsmarknaden och våra arvoden är konkurrenskraftiga. Kontakta oss redan idag, så hjälper vi dig att ta nästa steg på bostadsmarknaden.

Varmt välkommen!

kontakt - Norrlandsmäklarna

Hitta till vårt kontor:

Storgatan 18
852 31 Sundsvall

Läs mer:
Sundsvalls bästa mäklare
Sälja din bostad
Fritidshus