Norrlandsmäklarna startade som en banderoll under vilken ett antal fristående mäklare samlades med en vision om att en dag kunna revolutionera mäklarbranschen. Vi har lång och gedigen erfarenhet av att sälja och köpa bostäder i Sundsvall. Våra mäklare kan branschen och vet hur man genomför en så lyckad affär som möjligt, för både köpare och säljare. Vi vill att du ska känna dig trygg i ditt val av mäklare så att du kan fortsätta med vardagen med vetskapen om att vi hjälper dig ta nästa steg i bostadskarriären.  

Hampus Jonsson

Fastighetsmäklare

Hampus har lång erfarenhet av mäklarbranschen och har varit verksam sedan 2001. Han har drivit mäklarbyrå i Stockholm i 13 år och har under dessa år formats till en kunnig och professionell mäklare. Hampus har också en byggnadsingenjörsutbildning i ryggsäcken som han har stor nytta av i sitt yrke.

Ayhan Yagci

Fastighetsmäklare

Ayhans största passion är försäljning, och service. Han kommer hjälpa dig från början till slut, och framförallt se till att du får så mycket som möjligt för din bostad. Ayhan är en professionell, förtroendegivande och en hårt jobbande fastighetsmäklare. Med honom som din mäklare kan du känna dig trygg.

Varför anlita oss som mäklare i Sundsvall?

När vi tar oss an ett nytt mäklaruppdrag gör vi det alltid med stort engagemang, personlig service och transparens – alltid med dig som kund i centrum. För oss är en bostadsaffär alltför viktig för att slarvas bort. Den främsta anledningen till att Norrlandsmäklarna vuxit i den takt vi gjort beror på vår inställning gentemot våra kunder. För oss är inga uppdrag för små för att försummas.

Du kanske undrar vad det är för arvode hos mäklare i Sundsvall? Mäklararvodet är ännu en anledning att välja Norrlandsmäklarna när du ska sälja din bostad. Med oss får du gedigen erfarenhet och nytänkande metoder till ett konkurrenskraftigt arvode. Vi vill att du ska vara nöjd med ditt val av Norrlandsmäklarna och känna att vi är den bästa mäklaren i Sundsvall.

mäklare sundsvall

Så går det till när du ska sälja din bostad

Att byta bostad är ett stort beslut att ta och med det kommer många tankar och funderingar. Oavsett hur långt i processen du kommit är det alltid bra att börja förbereda försäljningen av din bostad i tid. Prata med oss på Norrlandsmäklarna. Vi hjälper dig genom hela bostadsaffären.

När du anlitar oss som mäklare börjar vi med att värdera priset på din gamla bostad. I värderingen tar vi hänsyn till tidigare försäljningar i området, bostadens skick, läge, och försäljning av liknande objekt i närområdet.

För att din bostadsaffär ska bli så lyckad som möjligt är det viktigt att mäklaren är påläst om bostaden och kan svara på alla tänkbara frågor från spekulanter. Därför samlar mäklaren in fakta om bostaden från dig, banken och olika relevanta myndigheter.

Fotografering av bostaden

Fotograferingen är ett viktigt moment där vi anlitar duktiga och erfarna fotografer för att visa din bostad från sin bästa sida. Inför fotograferingen behöver bostaden vara städad och iordningställd. Vill du göra det själv går det bra, med hjälp av en checklista från oss. Det kan handla om att rensa bort allt onödigt, att städa i skåp och lådor, kanske byta ut ett handtag eller måla en avskavd list.

Om du vill ha hjälp att förbereda din bostad inför fotografering och visning kan vi rekommendera duktiga stylister som kan hjälpa dig att styla ditt hem.

Visning av bostaden

Visningen är viktig och det är mycket som står på spel. Du som säljare bestämmer tillsammans med mäklaren när visningen ska äga rum. Själva visningen tar mäklaren hand om. Säljaren brukar inte vara på plats i bostaden under visningen.

Under visningen strävar vi efter:

  • att ha de bästa visningarna i Sundsvall
  • att vara pålästa
  • att hålla en kort gemensam presentation och genomgång av din bostad
  • att vid behov använda oss av visningsvärd.

Efter genomförd visning kontaktar mäklaren dig och berättar hur det gick. Därefter följer budgivningen, ett intensivt arbete där alla intresserade köpare kontaktas av mäklaren för att säkerställa att de är redo för budgivning. Du hålls självklart informerad under hela processen om hur allting fortskrider. Inget bud är bindande förrän kontraktet är påskrivet och du bestämmer själv hur länge budgivningen skall pågå och vem som ska få köpa bostaden.

Köpeavtal och tillträde

Bostadsaffären avslutas när budgivningen är klar, handpenningen betald och köpeavtalet är påskrivet. Efteråt upprättas en likvidavräkning och köpesumman regleras. När detta är genomfört får köparen tillträde till bostaden.

Ett köpebrev är en form av juridiskt bindande handling som definierar och reglerar ägandet av en egendom. Köpebrevet fungerar som ett kvitto på att de villkor som är satta för köpet är uppfyllda. Det kan till exempel handla om att betalningsvillkoren är uppfyllda.

Letar du efter en bra mäklare i Sundsvall? Kontakta oss idag!

Norrlandsmäklarna erbjuder fri värdering av din bostad i Sundsvall. Kanske går du i flyttankar eller vill du bara diskutera bostadsmarknaden och vilka framtida möjligheter som finns. Vare sig du går i sälj- eller köptankar så finns vi här för dig. Vi på Norrlandsmäklarna har lång erfarenhet av att sälja och köpa bostäder i Sundsvall. Vi kan bostadsmarknaden och våra arvoden är konkurrenskraftiga. Kontakta oss redan idag så hjälper vi dig ta nästa steg i bostadskarriären.