Arvode mäklare Sundsvall - Norrlandsmäklarna

Går du i sälj- eller köptankar? I processen att sälja och köpa bostad har mäklaren en central roll. Förutom att matcha objekt med rätt köpare, finns mäklaren som en rådgivare och ett bollplank i allt som rör din försäljning eller ditt bostadsköp.

Här förklarar vi hur de vanligaste lönemodellerna för mäklare i Sverige och Sundsvall ser ut, och hur vi på Norrlandsmäklarna kan hjälpa dig med en lyckad bostadsaffär.

Vad tjänar en fastighetsmäklare i Sundsvall?

Mäklaren – en viktig pusselbit för en lyckad bostadsaffär

Varför behöver man en mäklare? Kan man inte bara sälja sin bostad på egen hand? Jo, visst kan man det. Men risken att du gör en sämre affär är övervägande. Dessutom krävs tid och engagemang för att lyckas.

Att sälja eller köpa en bostad är ingen liten affär. Förutom pengar och juridik handlar det om ett hem fullt av känslor, minnen och/eller drömmar. Genom att anlita en mäklare vid försäljningen av bostaden säkerställer du att din försäljning sker proffsigt och av en person som har ett stort nätverk, god kännedom om marknaden, och som vet hur förhandlingarna ska skötas. Mäklaren ser till att ekonomi och juridik hanteras på ett korrekt sätt under hela försäljningen.

Vad tjänar en mäklare i Sundsvall?

Mäklararvoden i Sundsvall varierar och olika mäklare tar olika mycket betalt. Vissa mäklare tar ett fast arvode för försäljningen av din bostad, medan andra har ett rörligt arvode som beror på vad bostaden säljs till för pris.

Vanligast är att mäklararvodet är rörligt och baserat på försäljningspriset för fastigheten.

Mäklarnas arvode Sundsvall

Arvode för mäklare i Sundsvall

Mäklarens arvode kan variera och en mäklare i Sundsvall kan tjäna allt från 20 000 kr i månaden till över 100 000 kr i månaden, beroende på försäljningsvolym och erfarenhet.

Räkna ut arvode för mäklare – gör så här!

Ett rörligt mäklararvode räknas ut genom att ta försäljningspriset för bostaden multiplicerat med procentsatsen för mäklararvodet.

Till exempel: Om försäljningspriset för bostaden är 2 000 000 kr och mäklaren tar 3 procent i arvode blir mäklararvodet: 2 000 000 x 0,03 = 60 000 kr.

Mäklararvode Sundsvall – genomsnittligt arvode

Vad är normalt mäklararvode?

Enligt statistik från SCB (Statistiska centralbyrån) har mäklare i Sverige i genomsnitt en månadslön på ca 30 000 kr – 40 000 kronor före skatt. Lönen för mäklare kan variera väldigt mycket beroende på stad, mäklarens erfarenhet, mäklarfirman, typ av bostad som säljs och personliga egenskaper hos mäklaren.

För att lyckas i rollen som mäklare behöver man vara en duktig kommunikatör och säljare, som kan upprätthålla goda relationer med säljare och köpare, samt hitta nya prospekt och intressenter.

I valet av mäklare behöver du givetvis väga in mäklarens arvode, men desto viktigare är att fundera kring vad du tror att mäklaren kommer kunna bidra med och om det är rätt match för just dig.

Vill du veta hur vi på Norrlandsmäklarna jobbar?

Läs mer här eller kontakta oss:

Läs mer

Kontakta oss

Sälj bostad Sundsvall

Norrlandsmäklarna – din mäklare i Sundsvall

Bostadsmarknaden i Sundsvall är speciell på så sätt att man behöver ha bra koll på området, samt förståelse och insikt i hur de lokala förhållandena ser ut. Dessa aspekter är avgörande för lyckade bostadsaffärer.

Vi på Norrlandsmäklarna har stenkoll på Sundsvall och den lokala marknaden, liksom juridiken och allt som rör själva bostadsaffären.

Vi erbjuder, förutom lång erfarenhet och gedigen lokalkännedom, en helhetslösning för optimerad försäljning av din bostad.

I vår försäljningslösning ingår:

Värdering: vi gör en fri värdering av din bostad för att ge dig en rättvis bild av marknadsvärdet och en rimlig uppskattning om förväntat försäljningspris.

Rådgivning: vi finns med genom hela processen och hjälper dig att ta rätt beslut genom rådgivning och stöd, baserad på vår expertis.

Nätverk: med vårt breda nätverk hjälper vi dig att nå ut till rätt målgrupp för din bostad, så att du kan hitta rätt köpare.

Vill du veta mer om Norrlandsmäklarna?

Läs mer om oss:

Boka kostnadsfri värdering

Vill du veta hur mycket din bostad är värd? Oavsett om du är redo att sälja nu eller vill få en bättre uppfattning om bostadens värde inför en framtida försäljning, hjälper vi dig med en kostnadsfri värdering av din bostad.

Välkommen att kontakta oss för en fri värdering av din bostad!

Redo att gå från sälj- eller köptanke till faktisk affär?

Vi på Norrlandsmäklarna hjälper dig att värdera din bostad. Med vår goda lokalkännedom och erfarenhet från branschen hjälper vi dig att ta reda på vad din bostad är värd – så att du kan sälja den till ett marknadsmässigt pris – och köpa en ny som uppfyller dina krav.

Våra arvoden är konkurrenskraftiga och du kan lita på att vi alltid sätter dig som kund i fokus. Hör av dig om du vill veta mer om hur vi jobbar, eller om du är redo att ta nästa kliv mot en lyckad bostadsaffär.

Hitta till vårt kontor:

Storgatan 18
852 31 Sundsvall

Träffa våra fastighetsmäklare i Sundsvall

Varmt välkommen till Norrlandsmäklarna – din mäklare i Sundsvall. Här jobbar duktiga och lyhörda mäklare – redo att hugga tag i ditt bostadsprojekt för att hjälpa dig att göra en bra bostadsaffär som känns rätt i både hjärtat, magen och plånboken.

Här nedan kan du läsa mer om våra fastighetsmäklare i Sundsvall och boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Patrik Sjödin Fastighetsmäklare Sundsvall

Patrik Sjödin

E-post: patrik@norrlandsmaklarna.se

Telefon: 070 – 238 62 32

Läs mer

Stephanie Bolt Fastighetsmäklare Sundsvall

Stephanie Bolt

E-post: stephanie@norrlandsmaklarna.se

Telefon: 073-082 43 38

Läs mer

Jessica Liv

E-post: jessica@norrlandsmaklarna.se

Telefon: 070-233 21 96

Läs mer

Emil Sångberg

E-post: emil@norrlandsmaklarna.se

Telefon: 072-509 00 55

Läs mer

Hampus Jonsson Fastighetsmäklare Sundsvall

Hampus Jonsson

E-post: hampus@norrlandsmaklarna.se

Telefon: 070 – 358 38 58

Läs mer

Hur mycket tjänar en mäklare i Sundsvall?

Arvode mäklare Sundsvall – vanliga frågor och svar

Hur räknar man ut arvode mäklare?

I Sverige beräknas mäklararvodet vanligtvis som en procentandel av försäljningspriset för fastigheten.

Modellen för att räkna ut mäklararvodet lyder: bostadspris x procentsats.

Till exempel: Om försäljningspriset för bostaden är 2 000 000 kr och mäklaren tar 3 procent i arvode blir mäklararvodet: 2 000 000 x 0,03 = 60 000 kronor.

Vad är rimligt arvode?

Mäklararvodet varierar och det anses ofta vara förhandlingsbart. I Sundsvall ligger det vanligtvis mellan 3 % och 6 % av försäljningspriset för fastigheten.

Huruvida arvodet ligger i den nedre eller övre delen av detta intervall beror bland annat på faktorer som fastighetens värde, mäklarens erfarenhet, mäklarbyråns rykte och lokala marknadsförhållanden.

Vad ingår i priset för en mäklare?

Det bästa sättet att få exakt information om mäklararvoden i Sundsvall är att kontakta mäklare i området och fråga enligt vilken modell de tar betalt och vad som ingår i kostnaden.

Oftast ingår värdering, fotografering, budgivning, rådgivning, kontraktskrivning och juridisk hjälp. Mäklarbyråer kan dock erbjuda olika tjänster och paket, så det är viktigt att få en klar förståelse för vad som ingår i priset och vilka tjänster som kan kosta extra.

När du ska sälja din bostad är det bra att jämföra mäklararvoden från flera olika mäklare för att få en rättvis uppskattning om kostnaden och för att du ska kunna välja den bästa mäklaren som matchar dina behov.

Tänk på att det inte bara handlar om att välja den billigaste mäklaren, utan också att hitta en mäklare med god erfarenhet och expertis som kan ge dig bästa möjliga service vid försäljningen av din fastighet.

Jämför mäklararvoden Sundsvall
Mäklararvode Sundsvall