Friköpt - Kommersiell fastighet
Sundsvall/Skönsmon
4 000 000 kr
Här finns möjlighet att köpa en fastighet med stora utvecklingspotential. I dagsläget finns lokalen på mittenplan ledig för egen verksamhet eller för uthyrning. På det övre planet finns fikarum, kontor och omklädningsrum med bastu och dusch. I källarplanet finns ett stort garage som för... […]
Friköpt - Kommersiell fastighet
Sundsvall - Bredsand
2 700 000 kr
Här har du möjlighet att förvärva en hyresfastighet i gott skick på bra läge i Bredsand. Bergvärmen sörjer för låga driftskostnader. Yttertaket är bytt. Fastigheten inrymmer en lokal på 109 kvm, två större 3 rok lägenheter om 74 kvm vardera samt en 1 rok på 39 kvm. 1 rok lägenheten är nybyggd... […]
Friköpt - Kommersiell fastighet
Södermalm
5 295 000 kr
Välkommen till detta flerfamiljshus på Södermalm i Sundvall, endast ett stenkast från stenstan. Huset består av, idag, tre lägenheter samt ett dubbelgarage med anslutande rum , och såklart flertalet parkeringsplatser till uthyrning. den största lägenheten (4:an) kommer att bli ledig fr.o.m 1/5 och... […]
Friköpt - Kommersiell fastighet
Ljungaverk
1 495 000 kr
Välkommen till denna unika fastighet i centrala Ljungaverk med totalt 10 lägenheter fördelade på tre byggnader! Idag hyrs samtliga lägenheter ut till utländska arbetare som är där och bygger vindkraftparker i området. Idag finns tre olika uppvärmningsalternativ, pellets, elpatron, samt luft/vatten... […]
Friköpt - Kommersiell fastighet
Galtström
895 000 kr
Före detta fiskodlingen, perfekt för olika verksamheter. Stora hallar som passar bra för uppställning av maskiner eller förvaring. Stora hallen ca 800 kvm. Mindre hallen ca 450 kvm. Garagebyggnad med två portar ca 75 kvm. Personalbyggnad i gott skick på ca 74 kvm med två kontorsrum, kök och... […]
Kommersiell
Ca 3 km norr om Bräcke C ligger denna bergtäkt med gällande avtal med Svevia som köparen får ta över. Fastigheten säljs som en rak fastighetsöverlåtelse. Avtal finns mellan nuvarande ägare och Svevia som tas över av köpare. Gällande avtalet innebär följande. Avtalet mellan Svevia och […]
Industrifastighet
Njurunda
2 500 000 SEK
På Tomträtten Mjösund 2:40, finns en byggnad om totalt 378 kvm fördelat på 300 kvm verkstad och 78 kvm kontor, omklädningsrum samt konferensrum. Tomtens yta uppgår totalt till 3 690 kvm. Fastigheten har ett bra läge i Njurunda, Mjösunds industriområde ca 20 min från centrala […]
Hyresfastighet
Kvissleby
Hyresfastighet i gott skick med 12 lägenheter. Byggår 1991 med Bergvärme installerat. Fastigheten är belägen i ett lugnt och barnvänligt område ca 5 min från Kvissleby centrum. Till sundsvalls Centrum tar det endast 15 min med bil. Driftnetto om ca 680 000 […]
Kommersiell
Sundsvall
Fint förvaltningsobjekt färdigställt 2019 med 50 lägenheter. I byggnaden finns 17 st 1:or samt 33 2:or med en total uthyrningsbar yta om 2.349 kvm. På fastigheten finns det även flera carports samt parkeringar för uthyrning. Fastigheten är belägen centralt i Sundsvall med ett högt och […]
Hyresbestånd
Indal
Hyresbestånd bestående av 83 lägenheter fördelade på tre fastigheter i centrala Indal. Alla lägenheter är i det närmaste uthyrda och generar en årlig intäkt om 5 250 000 kr. Total bostadsarea är 4.903 kvm. Försäljning sker genom bolagsöverlåtelse. För ytterligare information […]

Vill du sälja en kommersiell fastighet i Sundsvall? Vi på Norrlandsmäklarna är specialiserade på kommersiella fastigheter. Med oss kan du känna dig trygg i att vi har den kompetens som krävs och förstår din affär på riktigt.

Varmt välkommen till vår avdelning där vi hjälper dig att sälja din kommersiella fastighet och en lyckad affär.

Förmedling av kommersiella fastigheter i Sundsvall med omnejd

Förmedling av kommersiella fastigheter kräver kunskap om den aktuella fastighetsmarknaden och förmågan att bedöma objektets framtida potential. Det handlar också om att presentera objektet på ett tilltalande sätt, nyttja möjligheter och attrahera lämpliga köpare. Med Norrlandsmäklarna får du goda förutsättningar till en lyckad affär. Vi hjälper dig att hitta rätt person att köpa din fastighet.

Våra uppdrag skiljer sig mycket från varandra, där vi ena dagen säljer en liten fastighet med några få lägenheter, för att nästa dag sälja ett stort industriområde. Oavsett storleken på våra uppdrag gäller alltid vår grundfilosofi; respekt, trygghet, kvalitet och alltid med kunden i centrum – från första kontakt till genomförd affär.

kontakt - Norrlandsmäklarna
Sälja kommersiell fastighet Sundsvall så går det till:
  1. Möte: tillsammans med dig går vi igenom dina behov och förväntningar kring försäljningen. Utefter det tar vi fram det bästa upplägget för att sälja din fastighet.
  2. Värdering: för att kunna ta fram en tydlig offert behöver vi göra en värdering av fastigheten. Därför bokar vi så snart som möjligt in en tid för värdering som vi sedan kan utgå ifrån i offerten.
  3. Offert: efter värderingen tar vi fram en offert att lämna till dig innefattande pris och en plan för försäljningens olika steg.
  4. Förberedelser: när du har fattat beslutet att anlita oss på Norrlandsmäklarna tar vi en närmare titt på fastigheten, för att ta fram ett informativt och säljande underlag.
  5. Försäljning: vi lägger ut fastigheten till försäljning och marknadsför den. Vill du att affären ska vara mindre synlig arbetar vi med vårt egna kundregister och nätverk för att hitta intressenter.
  6. Anbud: visning av fastigheten hålls och anbud från alla intressenter tas emot. Därefter sätter budgivningen igång samt förhandlingar gällande exempelvis villkor och garantifrågor.
  7. Signering: när samtliga avstämningar och förhandlingar är klara upprättar vi avtalshandlingarna, som eventuella ombud har möjlighet att granska.
  8. Tillträde: affären slutförs på tillträdesdagen. Då gås handlingarna igenom och undertecknas, du får slutbetalningen samt lämnar över ansvaret och nycklarna till fastigheten till köparen.
Fri värdering - Norrlandsmäklarna

Rätt kunskap, juridisk expertis och ett stort nätverk.

Förmedling av kommersiella fastigheter kräver att vi som mäklare är insatta i fastighetsmarknaden, samtidigt som vi ska kunna bedöma fastighetens framtida potential.

Vår uppgift är att hjälpa dig och ge dig ett bra utgångsläge att göra en förmånlig affär. Redan från dag ett kan du som kund förvänta dig att du får rätt juridisk hjälp och den trygghet det innebär, då det alltid handlar om stora värden och mycket pengar.

Genom våra tidigare uppdrag och kunder har vi under åren byggt ett stort nätverk av både köpare och säljare, där vårt ansvar är att matcha ihop er på bästa sätt.

Vanliga frågor och svar om att sälja kommersiell fastighet Sundsvall

Vad är en kommersiell fastighet?

En kommersiell fastighet är en fastighet som är ämnad för affärsverksamhet eller kommersiella syften, till exempel för att driva en butik, kontor eller annan verksamhet.

Vad är en kommersiell byggnad?

En kommersiell byggnad är en specifik byggnad som används för affärsverksamhet eller kommersiella syften. Kort sagt är en kommersiell byggnad en specifik byggnad avsedd för affärsverksamhet eller kommersiella syften, medan en kommersiell fastighet är ett område som kan innehålla många byggnader.

Får man bo i en kommersiell fastighet?

Det är lagligt att bo i kommersiella fastigheter och använda dem som bostäder, men man bör inte göra det utan tillstånd. Har du för avsikt att bo i en kommersiell fastighet bör du rådgöra med en licensierad fastighetsmäklare innan du ingår något avtal. Annars kan du riskera att bli arresterad och vräkt.

Hur köper man en kommersiell fastighet?

Med oss får du en fastighetsmäklare som är nischad på kommersiella fastigheter med försäljningsuppdrag även utanför Sundsvalls gränser. Norrland är vårt primära geografiska upptagningsområde, men vi gör även affärer i andra delar av Sverige. Gör din sökning på hemsidan och utforska kommersiella fastigheter till salu.

 

Skicka en intresseanmälan

Ett rådgivningsmöte är alltid en bra början när du ska sälja kommersiella fastigheter. Skicka din intresseanmälan till oss så återkopplar vi till dig så snart vi kan för att ta din försäljning vidare.

Vill du ha mer information? Du är alltid välkommen att boka ett möte med någon av våra specialiserade mäklare som hjälper dig till en lyckad affär.

Ägare, Fastighetsmäklare
Hampus Jonsson
Hampus har lång erfarenhet av mäklarbranschen och har varit verksam sedan 2001. Han har drivit mäklarbyrå i Stockholm i 13 år och har under dessa år formats till en kunnig och professionell mäklare. Hampus har också en byggnadsingenjörsutbildning i ryggsäcken som han har stor nytta av i sitt yrke.
Ta kontakt