Friköpt - Kommersiell fastighet
Sundsvall/Skönsmon
4 000 000 kr
Här finns möjlighet att köpa en fastighet med stora utvecklingspotential. I dagsläget finns lokalen på mittenplan ledig för egen verksamhet eller för uthyrning. På det övre planet finns fikarum, kontor och omklädningsrum med bastu och dusch. I källarplanet finns ett stort garage som för... […]
Friköpt - Kommersiell fastighet
Sundsvall - Bredsand
2 700 000 kr
Här har du möjlighet att förvärva en hyresfastighet i gott skick på bra läge i Bredsand. Bergvärmen sörjer för låga driftskostnader. Yttertaket är bytt. Fastigheten inrymmer en lokal på 109 kvm, två större 3 rok lägenheter om 74 kvm vardera samt en 1 rok på 39 kvm. 1 rok lägenheten är nybyggd... […]
Friköpt - Kommersiell fastighet
Södermalm
5 295 000 kr
Välkommen till detta flerfamiljshus på Södermalm i Sundvall, endast ett stenkast från stenstan. Huset består av, idag, tre lägenheter samt ett dubbelgarage med anslutande rum , och såklart flertalet parkeringsplatser till uthyrning. den största lägenheten (4:an) kommer att bli ledig fr.o.m 1/5 och... […]
Friköpt - Kommersiell fastighet
Ljungaverk
1 495 000 kr
Välkommen till denna unika fastighet i centrala Ljungaverk med totalt 10 lägenheter fördelade på tre byggnader! Idag hyrs samtliga lägenheter ut till utländska arbetare som är där och bygger vindkraftparker i området. Idag finns tre olika uppvärmningsalternativ, pellets, elpatron, samt luft/vatten... […]
Friköpt - Kommersiell fastighet
Galtström
895 000 kr
Före detta fiskodlingen, perfekt för olika verksamheter. Stora hallar som passar bra för uppställning av maskiner eller förvaring. Stora hallen ca 800 kvm. Mindre hallen ca 450 kvm. Garagebyggnad med två portar ca 75 kvm. Personalbyggnad i gott skick på ca 74 kvm med två kontorsrum, kök och... […]
Kommersiell
Ca 3 km norr om Bräcke C ligger denna bergtäkt med gällande avtal med Svevia som köparen får ta över. Fastigheten säljs som en rak fastighetsöverlåtelse. Avtal finns mellan nuvarande ägare och Svevia som tas över av köpare. Gällande avtalet innebär följande. Avtalet mellan Svevia och […]
Industrifastighet
Njurunda
2 500 000 SEK
På Tomträtten Mjösund 2:40, finns en byggnad om totalt 378 kvm fördelat på 300 kvm verkstad och 78 kvm kontor, omklädningsrum samt konferensrum. Tomtens yta uppgår totalt till 3 690 kvm. Fastigheten har ett bra läge i Njurunda, Mjösunds industriområde ca 20 min från centrala […]
Hyresfastighet
Kvissleby
Hyresfastighet i gott skick med 12 lägenheter. Byggår 1991 med Bergvärme installerat. Fastigheten är belägen i ett lugnt och barnvänligt område ca 5 min från Kvissleby centrum. Till sundsvalls Centrum tar det endast 15 min med bil. Driftnetto om ca 680 000 […]
Kommersiell
Sundsvall
Fint förvaltningsobjekt färdigställt 2019 med 50 lägenheter. I byggnaden finns 17 st 1:or samt 33 2:or med en total uthyrningsbar yta om 2.349 kvm. På fastigheten finns det även flera carports samt parkeringar för uthyrning. Fastigheten är belägen centralt i Sundsvall med ett högt och […]

Vill du köpa eller sälja en kommersiell fastighet i Sundsvall? Norrlandsmäklarna har en avdelning som är specialiserade på kommersiella fastigheter. När du väljer oss kan du vara trygg med att vi har den kompetens och förståelse som behövs för att göra en lyckad affär.

Välkommen till oss på Norrlandsmäklarna!

Varmt välkommen till din mäklare i Sundsvall som är expert på kommersiella fastigheter.

En trygg mäklare i Sundsvall

Hus och nycklar som symboliserar en trygg bostadsaffär.

Vi har många olika typer av uppdrag och kunder. Ena dagen kan vi sälja ett stort industriområde, för att en vecka tidigare ha sålt en liten fastighet med ett fåtal lägenheter. Oavsett om vi säljer den största fastigheten i Sundsvall eller ett litet hus för butiksverksamhet i Timrå har vi samma grundfilosofi: respekt, trygghet, kvalitet och alltid med dig som kund i centrum – från första kontakt till slutförd affär.

kontakt - Norrlandsmäklarna
Trygghet från dag ett

Vi hjälper alltid våra kunder med rätt juridisk hjälp. Det innebär en trygghet redan från dag ett. När det är stora värden och mycket pengar involverade är det viktigt att det känns bra hela vägen. Med många år i branschen har vi hunnit bygga upp ett stort nätverk av köpare och säljare – där vår del av ansvaret ligger i att matcha ihop er på bästa sätt.

Vy över Sundsvall från luften.

Vad räknas som kommersiell fastighet?

En kommersiell fastighet är en fastighet som är ämnad för affärsverksamhet. Eller för kommersiella syften. Det kan handla om butik, kontor eller annan verksamhet. En kommersiell fastighet kan vara ett område som innehåller flera byggnader. Det kan även vara ett hyreshus med flera lägenheter.

Vi hjälper dig att köpa eller sälja din kommersiella fastighet

På Norrlandsmäklarna kan vi hjälpa dig som vill sälja, eller dig som vill köpa, att hitta rätt kommersiella fastighet. Om du istället söker en mäklare för försäljning eller köp av bostad kan vi givetvis hjälpa dig även med detta. Vi förmedlar både bostäder och kommersiella fastigheter.

Vi har lång erfarenhet av Sundsvalls fastighetsmarknad och kan den lokala bostadsmarknaden.

Här kan du se vilka kommersiella fastigheter som är till salu just nu.

Ett flerbostadshus med vit fasad och många fönster.

Vill du sälja en kommersiell fastighet? Så går det till:

Möte

Vi börjar med att gå igenom dina behov och förväntningar kring försäljningen. Därefter tar vi fram det bästa upplägget för att sälja din fastighet.

Värdering

Vi gör en värdering av din fastighet så snart som möjligt. Denna ligger sedan till grund för vår offert.

Offert

När vi gjort värderingen tar vi fram en offert till dig där du får pris och en plan för hur försäljningen ska gå till.

Förberedelser

Om du väljer att anlita oss på Norrlandsmäklarna, tar vi i detta steg en närmare titt på fastigheten för att kunna ta fram ett bra säljande underlag.

Försäljning

Nu är det dags att lägga ut fastigheten till försäljning och även marknadsföra den. Om du inte vill att affären ska få för mycket uppmärksamhet jobbar vi istället med vårt kundregister och nätverk för att hitta köpare.

Anbud

När vi har hittat potentiella köpare håller vi visning. Därefter tar vi emot anbud från alla intressenter. Nu börjar budgivningen och förhandlingar kring till exempel villkor och garantifrågor.

Signering

När vi har hittat en köpare, du har fått ett bud du är nöjd med och alla förhandlingar är klara, så upprättar vi avtalshandlingar.

Tillträde

På tillträdesdagen är det dags för affären att slutföras. Då går vi igenom alla handlingar och undertecknar dessa. Du får din slutbetalning och lämnar därefter över nycklarna till köparen.

Vill du köpa en kommersiell fastighet? Så går det till:

Vilka krav och önskemål har du med fastigheten?
Kravlista

Börja med att göra en lista över de krav och önskemål du har med fastigheten du letar efter. Då får du en tydlig överblick över både dina prioriteringar och din budget.

Finansiering

Gör en kalkyl för att kunna uppskatta hur stor budget du har att röra dig med. Om du planerar att ta ett banklån är det klokt att prata med banken i ett tidigt skede.

Hitta fastighet

Det är ganska vanligt att säljare vill ha sin objekt dolda. Det är alltså långt ifrån alla fastigheter som ligger öppet till försäljning. Ta därför kontakt med oss som är experter på kommersiella fastigheter och berätta vad du söker.

Anbud

När du har hittat en passande fastighet lämnar du ett anbud på objektet.

Köp

När alla parter är överens upprättar vi köpehandlingar mellan dig och säljaren.

Tillträde

Som vanligt avslutas affären på tillträdesdagen. Det är då ni skriver på handlingarna och du får nycklarna till din nya fastighet.

Mäklare kommersiella fastigheter Sundsvall. Vanliga frågor och svar!

Fri värdering - Norrlandsmäklarna
Vad är en kommersiell fastighet?

När man pratar om kommersiella fastigheter menar man bland annat kontor, butik, lager och industrifastigheter. En hyresgäst i en kommersiell fastighet är oftast ett företag som hyr lokal för sin verksamhet.

Hur gör man för att köpa en kommersiell fastighet?

Om du vill köpa en kommersiell fastighet kan du kontakta oss på Norrlandsmäklarna. Vi hjälper köpare att hitta rätt säljare och vice versa.

Hur värderar man kommersiella fastigheter?

Vi kan hjälpa dig att värdera din kommersiella fastighet i Norrland. Vi finns i Sundsvalls och Timrå kommun men gör även affärer i andra delar av landet. Det finns många faktorer som spelar in och som påverkar bedömningen. Till exempel driftskostnader, hyresavtal och underhållsbehov. För att kunna göra en korrekt bedömning gör vi även en okulär besiktning av fastigheten.

Hör av dig och få hjälp med din värdering.

Kan en privatperson köpa en kommersiell fastighet?

Du väljer själv om du vill köpa din kommersiella fastighet som privatperson eller i ett bolag.

Får man bo i en kommersiell fastighet?

Ja, det är lagligt att bo i kommersiella fastigheter. Men gör det aldrig utan tillstånd. Om du planerar att bo i en kommersiell fastighet bör du rådfråga en licensierad fastighetsmäklare innan du ingår ett avtal.

Hör gärna av dig

Oavsett om du söker en butikslokal, industrilokal, en lokal ämnad för restaurangverksamhet eller en kontorslokal, så hittar du samtliga objekt till salu just nu om du klickar här.

Hittar du inte vad du söker? Kontakta oss så tar vi det vidare därifrån. Kanske har vi fastigheter på väg in som inte ligger uppe ännu.

Skicka intresseanmälan till oss. Vi kontaktar dig angående förhandsvisningar, bud och annat som kan intressera dig.

Vill du veta mer? Kontakta gärna oss och boka ett möte.

Ägare, Fastighetsmäklare
Hampus Jonsson
Hampus har lång erfarenhet av mäklarbranschen och har varit verksam sedan 2001. Han har drivit mäklarbyrå i Stockholm i 13 år och har under dessa år formats till en kunnig och professionell mäklare. Hampus har också en byggnadsingenjörsutbildning i ryggsäcken som han har stor nytta av i sitt yrke.
Ta kontakt