Att investera i en bostadsrätt är en stor affär, och kanske rent utav den största du kommer göra under livet. Oavsett om det är ditt första bostadsköp eller om du står inför att byta bostad, är det mycket att tänka på och många parametrar att väga in för att köpet ska bli så lyckat som möjligt.

Bland de bostadsrätter som är till salu i Sundsvall hos oss på Norrlandsmäklarna finns alla möjliga sorters drömboenden. Allt från den lilla och funktionella ettan, till den pampiga takvåningen med öppen planlösning, många rum och utsikt över stan. För både slott och koja, helt enkelt.

Respekt, trygghet, kvalitet och alltid med dig som kund i centrum – från första kontakt, till avslutad affär. Det är så vi på Norrlandsmäklarna jobbar och vi finns här för dig hela vägen fram tills du får nycklarna till din nya bostad.

Att tänka på när du köper lägenhet – Sundsvall

När du ska köpa en lägenhet är det mycket att tänka på, men du kan vara lugn. Med vår långa och gedigna erfarenhet av bostadsmarknaden i Sundsvalls kommun, hjälper vi dig med alla detaljer kring ditt lägenhetsköp som borgar för en lyckad bostadsaffär.

Hur gör man för att köpa lägenhet? Viktiga saker att tänka på:

  • Bolån – det är viktigt att du är insatt i din egen privatekonomi. Se därför till att boka ett möte med din bank för att tillsammans med din bankkontakt se över hur ditt ekonomiska läge ser ut och hur mycket du har råd att låna.
  • Amorteringskrav – sedan 2018 har Sverige hårdare amorteringskrav för bolånekunder. Detta innebär att om du lånar över 70 procent av lägenhetens marknadsvärde, så amorterar du 2 procent per år av hela beloppet. Kolla med din bank vad reglerna för amortering innebär för dig, innan du köper en bostad.  
  • Hitta och gå på visning – förbered dig och strukturera upp vilka visningar du ska gå på utifrån vart i Sundsvall de äger rum och när. Gå på många visningar, titta noga och jämför olika objekt. Stirra dig inte blind på detaljer och tänk långsiktigt.
  • Kontakta bostadsrättsföreningen – sätt dig in i bostadsrättsföreningens regelverk och ekonomi för att få en bild av vad du köper in dig i, om det är en lägenhet som är det önskade köpet.
  • Undersök bostaden – du som köpare omfattas av en undersökningsplikt, som bland annat innefattar att det är du som ska försäkra dig om att alla eventuella brister är kända inför köpet.
  • Budgivningen – finns det många intressenter på ett objekt brukar det snabbt bli budgivning. Bud kan lämnas både muntligt och skriftligt, över telefon, mejl eller SMS. Se till att sätta en övre gräns för hur stor summa din budget tillåter.
  • Skriva kontrakt och betala handpenning – efter det att budgivningen är över, är det dags att skriva ett köpekontrakt. Det är bra att försäkra dig om att allt som sägs i kontraktet är förstått innan du skriver på. Vi på Norrlandsmäklarna är noggranna med att alltid läsa igenom köpekontraktet tillsammans med dig som köpare för att säkerställa att allt ser korrekt ut.

köpa lägenhet sundsvall

Vill du köpa lägenhet i Sundsvall? Kontakta oss!

Oavsett om du ännu bara går i sälj- eller köptankar, eller redan har tagit beslutet, är du varmt välkommen att kontakta oss på Norrlandsmäklarna redan idag. Vi hjälper dig till en trygg och lyckad bostadsaffär!

Lär känna våra mäklare

På Norrlandsmäklarna jobbar bara noggrant utvalda fastighetsmäklare. För oss är det viktigt att vara lyhörda, genuina och personliga i varje uppdrag vi tar oss an, och det är precis så vi hoppas att du också kommer att känna.

Läs mer om våra fastighetsmäklare nedan och boka en kostnadsfri värdering.

Patrik Sjödin Fastighetsmäklare Sundsvall

Patrik Sjödin

E-post: patrik@norrlandsmaklarna.se

Telefon: 070 – 238 62 32

Läs mer

Stephanie Bolt Fastighetsmäklare Sundsvall

Stephanie Bolt

E-post: stephanie@norrlandsmaklarna.se

Telefon: 073-082 43 38

Läs mer

Jessica Liv

E-post: jessica@norrlandsmaklarna.se

Telefon: 070-233 21 96

Läs mer

Emil Sångberg

E-post: emil@norrlandsmaklarna.se

Telefon: 072-509 00 55

Läs mer

Hampus Jonsson Fastighetsmäklare Sundsvall

Hampus Jonsson

E-post: hampus@norrlandsmaklarna.se

Telefon: 070 – 358 38 58

Läs mer

Vanliga frågor och svar om att köpa lägenhet Sundsvall

Är det lönsamt att köpa lägenhet?

Att köpa en bostadsrätt är en fantastisk investering och har i princip alltid varit en bra sådan med positiv avkastning om man bara behåller bostaden tillräckligt länge. Om man kollar tillbaka 100 år, har bostadspriserna följt löneutvecklingen i Sverige, men har under senare år ökat mer än lönerna.

Hur mycket kostar en lägenhet i Sundsvall?

I Sundsvall finns bostäder att köpa för allt från några 100 000 kronor, till flera miljoner. Allt beror på vilket område man är intresserad av, hur många rum man är i behov av och vilken budget man har. På Norrlandsmäklarna hittar du bostäder till salu för alla smaker, behov och förutsättningar. Upptäck bostäder till salu i Sundsvall just nu under ”Till salu” i huvudmenyn.

Läs mer: Fastighetsmäklare