När det kommer till försäljning av sommarstugor i Sundsvall, säsongsbostäder och fritidshus generellt så är timingen nyckeln till allt. Marknaden för sommarstugor i Sundsvall fluktuerar mycket och det gäller att sälja vid rätt tidpunkt när utbudet är som lägst för att garantera en så gynnsam affär som möjligt för dig som säljare.

Vi på Norrlandsmäklarna har lång erfarenhet av försäljning av sommarstugor och fritidsboenden i Sundsvall och vet hur man bör gå tillväga för att genomföra en lyckad affär. Genom att anlita oss vid försäljning av din sommarstuga i Sundsvall får du tillgång till vårt breda kontaktnät och vår förståelse för bostadsmarknaden baserad på många års erfarenhet.

Varför sälja din sommarstuga i Sundsvall med Norrlandsmäklarna?

Att anlita en mäklare för att sälja sin sommarstuga har många fördelar. I slutändan är mäklarfirmans uppdrag att sälja lägenheten till ett så högt pris som möjligt för att göra säljaren så nöjd som möjligt. Efter att du har bestämt dig för att sälja din sommarstuga behöver du inte göra så mycket. Men om du är intresserad av att förstå hur processen går till går vi igenom den i korta drag här nedan.

  • Värdering av sommarstugan utifrån en rad olika faktorer
  • Vi samlar in fakta om sommarstugan för att skapa oss en bra helhetsbild
  • Fotografering av stugan, utförd av professionella och erfarna fotografer
  • Vi marknadsför objektet genom många olika kanaler för att hitta den rätta köparen
  • Vi visar sommarstugan för alla intresserade
  • Alla intresserade börjar lägga bud på sommarstugan
  • Den som lägger högst bud får skriva kontrakt för köpet
  • Slutligen får den nya ägaren tillträde till sommarstugan

sälja sommarstugan sundsvall

Våra tillvägagångssätt när du vill sälja fritidsboende

Att sälja en sommarstuga eller ett fritidshus i Sundsvall är ett stort beslut att ta och med det kommer många tankar och funderingar. Oavsett hur långt i processen du kommit så är det alltid bra att börja förbereda försäljningen av din gamla bostad i tid. När vi tar på oss ett uppdrag börjar vi alltid med att värdera bostaden. I värderingen tar vi hänsyn till tidigare försäljningar i området, bostadens skick, läge, och försäljning av liknande objekt i närområdet. Vi börjar sedan samla in fakta om bostaden från dig, banken och olika relevanta myndigheter. Det är essentiellt att vi är pålästa om bostaden och kan svara på alla de tänkbara frågor som kan komma för att affären ska bli så lyckad som möjligt.

Vill du ha hjälp att sälja sommarstuga i Sundsvall? Kontakta oss redan idag

Om du funderar på att lägga ut din sommarstuga i Sundsvall för försäljning så kontakta oss på Norrlandsmäklarna. Vi hjälper dig med alla steg i försäljningen och ser till att resultatet blir så bra som möjligt för dig som säljare.

Läs mer:
Anlita en mäklare
Sälja
Marknaden för sommarstugor
Fritidsboenden i Sundsvall