I Sverige är det många som drömmer om en alldeles egen sommarstuga. En mysig plats att besöka varje sommar, som en fin tradition, utan att behöva ta in på tråkiga hotell eller behöva spendera obekväma nätter i ett tält. Det är enkelt att förstå varför många idag letar efter stuga. När du letar efter en stuga uppåt landet kan vi på Norrlandsmäklarna hjälpa dig att hitta den perfekta stugan för just dig.

Vi på Norrlandsmäklarna har länge hjälpt människor som vill sälja eller köpa både hus och sommarstuga i Sundsvall med omnejd. Vår långa och gedigna erfarenhet har gjort oss till experter att tillgodose behov och överträffa förväntningar. Vi har också en stark lokalkännedom, som många kunder uppskattar. Denna lokalkännedom kommer väl till hands när någon vill köpa en stuga i Sundsvall.

Vad vill du köpa för stuga i Sundsvall?

En annan viktigt aspekt att ha i åtanke vid köp av stuga eller sommarhus i Sundsvall är vad syftet med köpet är. Letar du efter en stuga för dig och familjen att bara vara, eller är du ute efter något mer spartanskt som du kan rusta upp och förverkliga dina egna stugdrömmar genom?

Oavsett vad syftet med just dina drömmar om sommarhus i Sundsvall är så finns det saker som kan vara värda att tänka på innan du går in i köpfasen. Bland annat kan det vara bra att tänka på följande:

  • Dolda fel. Takkonstruktion, fukt i källare eller mögel. Listan över saker som kan orsaka problem är lång. De är därför viktigt att precis som vid vilken annan bostadsaffär som helst, att noggrant undersöka och besiktiga sommarstugan innan eventuellt bud och köp.
  • Ekonomin. Få koll på siffrorna innan du genomför ett köp av sommarstuga. Utöver amorteringar och räntor tillkommer fasta och löpande kostnader för el och vatten.
  • Läget. När det kommer till köp av stugor och sommarhus i Sundsvall är läget den absolut tyngsta faktorn. Missfärgade tapeter och slitna lister går alltid att åtgärda men läget är fast.
  • Sök ordentligt. Gör grundligt sökande och kolla på många objekt innan du bestämmer dig för vilken stuga du ska satsa på. Se till att du får fritidsboendet som passar just dig.

köpa sommarstuga sundsvall

Köpa sommarstuga Sundsvall – Tre saker att tänka på

Att köpa en sommarstuga är ett stort beslut för många. I regel vill man äga sommarstugan under lång tid, så att det blir rätt från första början är A och O. Därför kan det vara bra att vara lite förberedd innan man köper en sommarstuga. Under Norrlandsmäklarnas historia har vi samlat på oss stor kunskap om vad som kan vara bra att känna till som köpare. Här listar vi tre saker vi tycker är extra viktigt att tänka på:

1. Vad är målet med sommarstugan?
Att sätta upp mål för sitt boende låter kanske lite konstigt. Men det är bra att tänka igenom vad man planerar att använda stugan till eftersom detta kan påverka vilken sommarstuga som passar en bäst. Vill du kunna arbeta i stugan? Är det viktigt att kunna bada? Skulle närhet till natur vara intressant för dig, eller kanske för ditt husdjur? Detta är frågor som man behöver ställa sig för att bli helt nöjd med köpet. Om du vet vad du vill göra med sommarstugan, men inte är säker på vilken sommarstuga som passar dina behov kan vi på Norrlandsmäklarna hjälpa dig. Berätta dina tankar om vad du vill göra med sommarstugan så hittar vi den rätta för just dina behov.
2. Vad får sommarstugan kosta rent ekonomiskt?
För att undvika otrevliga överraskningar senare är det bra att tänka över den ekonomiska biten. Sommarstugor kostar pengar, men det är också viktigt att räkna på vad bekvämligheter som elektricitet, vatten och internet kostar. Att fundera över ens framtida utgifter hjälper både din ekonomi och våra mäklares arbete. Självklart kan du kontakta oss för att vi ska hjälpa dig räkna på vad en sommarstuga får kosta för dig. Vi förstår att alla har olika förutsättningar och Norrlandsmäklarnas arbete är att se till så att du får så mycket som möjligt för dina pengar.
3. Välj en mäklare som du har förtroende för
Nu arbetar vi som skriver detta som mäklare, men det gör det inte mindre viktigt. Att köpa en sommarstuga eller torp är ett stort beslut och handlar om en hel del pengar. Därför är det viktigt att du som köpare känner förtroende för mäklaren. Du ska aldrig vara osäker på något när det kommer till sommarstugeköp, och du ska alltid kunna få svar på dina frågor. Vi på Norrlandsmäklarna jobbar mycket med detta; att vara transparenta och ge raka svar på alla frågor som vi får från både köpare och säljare.

Kontakta oss redan idag för att köpa fritidshus i Sundsvall

Tveka inte att höra av dig till oss. Våra mäklare i Sundsvall är experter och har alltid hög servicekänsla. Du kan alltid titta efter objekt till salu här på vår hemsida, men om några frågor eller funderingar dyker upp är du alltid välkommen att kontakta oss via telefon, mail eller via vårt kontaktformulär här på hemsidan. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Varmt välkommen till Norrlandsmäklarna!

Läs mer:
Sälja
Fritidsboendet som passar just dig