Att köpa en sommarstuga i Sundsvall är en dröm som väldigt många delar. Precis som vid vilken annan typ av fastighetsaffär som helst är mycket att tänka på och det är många saker att ta i beaktning när vill köpa ditt fritidshus.

Sverige är ett land rikt på sommarstugor. Var och när man ska köpa blir därför en relevant frågeställning speciellt vid köp av sommarstuga i Sundsvall. Vi på Norrlandsmäklarna har koll på den regionala bostadsmarknaden och hjälper dig välja rätt läge att köpa sommarstuga i Sundsvall.

Vad vill du köpa för sommarstuga i Sundsvall?

En annan viktigt aspekt att ha i åtanke vid köp av sommarstuga eller sommarhus i Sundsvall är vad syftet med köpet är. Letar du efter en sommarstuga för dig och familjen att bara vara, eller är du ute efter något mer spartanskt som du kan rusta upp och förverkliga dina egna stugdrömmar genom?

Oavsett vad syftet med just dina drömmar om sommarhus i Sundsvall är så finns det saker som kan vara värda att tänka på innan du går in i köpfasen. Bland annat kan det vara bra att tänka på följande:

  • Dolda fel. Takkonstruktion, fukt i källare eller mögel. Listan över saker som kan orsaka problem är lång. De är därför viktigt att precis som vid vilken annan bostadsaffär som helst, att noggrant undersöka och besiktiga sommarstugan innan eventuellt bud och köp.
  • Ekonomin. Få koll på siffrorna innan du genomför ett köp av sommarstuga. Utöver amorteringar och räntor tillkommer fasta och löpande kostnader för el och vatten.
  • Läget. När det kommer till köp av sommarstugor och sommarhus i Sundsvall är läget den absolut tyngsta faktorn. Missfärgade tapeter och slitna lister går alltid att åtgärda men läget är fast.
  • Sök ordentligt. Gör grundligt sökande och kolla på många objekt innan du bestämmer dig för vilken sommarstuga du ska satsa på. Se till att du får fritidsboendet som passar just dig.

Kontakta oss redan idag för att köpa fritidshus i Sundsvall

Kontakta oss på Norrlandsmäklarna redan idag så hjälper vi dig förverkliga dina drömmar. Vi hjälper dig att hitta den perfekta sommarstugan eller fritidsboendet för just dig. Du kan nå oss via våra kontaktuppgifter nedan eller så kan du skicka ett meddelande med hjälp av kontaktformuläret. Välkomna till oss!

Norrlandsmäklarna

Rådhusgatan 35
852 32 Sundsvall

T: 060-58 80 70
E: [email protected]