Välkommen till oss på Norrlandsmäklarna! Vi är din lokala mäklare i Timrå och Sundsvall med kontor på Storgatan 18 i centrala Sundsvall.

Hos oss har du alltid fri värdering av din bostad, oavsett om det gäller din lägenhet, ditt fritidshus eller hus. Klicka här när du vill kontakta någon av våra mäklare för att boka tid eller när du behöver veta mer om våra bostäder i Sundsvall och Timrå.

Därför ska du anlita oss som din mäklare i Timrå

Vi har som mäklare i Sundsvall en lång och gedigen erfarenhet av att sälja och köpa bostäder i Timrå kommun med omnejd. Våra fastighetsmäklare kan bostadsmarknaden och vet hur man genomför en så lyckad affär som möjligt, för både köpare och säljare.

Vi vill att du känner dig trygg med oss som din mäklare och affärspartner. Din bostadsaffär är förmodligen en av de största affärer du gör, därför ska den skall bli så bra som möjligt. När vi tar oss an ett nytt mäklaruppdrag i Sundsvall gör vi det med stort engagemang, personlig service och transparens – med dig som kund i centrum. För oss är en bostadsaffär alltför viktig för att slarvas bort. Den främsta anledningen till att Norrlandsmäklarna vuxit i den takt vi gjort sedan starten 2018 beror på vår inställning gentemot våra kunder. För oss är inga uppdrag för små för att försummas. Oavsett läge och storlek är du välkommen till oss som fastighetsmäklare.

husmäklare timrå

Vad kostar det att anlita oss som mäklare i Sundsvall och Timrå?

Mäklararvodet är ännu en anledning att välja Norrlandsmäklarna när du ska sälja din bostad i Sundsvall eller Timrå. Med oss får du gedigen erfarenhet och nytänkande metoder till ett konkurrenskraftigt arvode. Vi kommer att jobba hårt för att du ska vara nöjd med ditt val av Norrlandsmäklarna och känna att vi verkligen är Sundsvalls bästa mäklare.

Säljer ni kommersiella fastigheter i Timrå?

Ja, vi som fastighetsmäklare kan också hjälpa dig med försäljning och fastighetsförmedling av kommersiella fastigheter.

Känn dig trygg med ditt val av fastighetsmäklare som nischat sig på kommersiella fastigheter och har ett stort kontaktnät av återkommande köpare. Vi har försäljningsuppdrag långt utanför Timrå och Sundsvall. Norrland är vårt primära geografiska upptagningsområde men vi gör även affärer i andra delar av Sverige. Välkommen att boka ett möte med fastighetsmäklaren Hampus Jonsson, affärsansvarig för våra kommersiella fastighetsaffärer. Han lyssnar av dina behov och planer och berättar mer om hur vi jobbar för att hitta rätt intressenter och potentiella kunder.

Så arbetar vi som mäklare när vi säljer din bostad i Timrå

Att byta bostad är ett stort beslut och med det kommer kanske många tankar och funderingar. Oavsett hur långt i processen du kommit är det alltid bra att börja förbereda försäljningen av din bostad i god tid. Det kan ta längre tid än du tänkt dig att sälja din bostad. Vi hjälper dig genom hela bostadsaffären. När du anlitar oss som din fastighetsmäklare börjar vi med en värdering och sätter priset på din gamla bostad. I värderingen tar vi hänsyn till tidigare försäljningar i området, bostadens skick, läge, och försäljning av liknande objekt till salu och slutpriser i närområdet. För att försäljningen av din bostad ska bli så lyckad som möjligt är det viktigt att vi som din fastighetsmäklare är pålästa om din bostad, kan mycket om området nära objektet och kan svara rätt och riktigt på alla tänkbara frågor från våra spekulanter. Vi samlar in så mycket fakta vi bara kan om bostaden från dig, banken och olika relevanta myndigheter för att kunna ge din potentiella köpare så bra service och svar som möjligt.

Du kan känna dig trygg med vetskapen att den som ska köpa din bostad har all information som behövs för att fatta sitt beslut. Vi vet att vi aldrig tappar en försäljning på grund av bristande information till de som kommer på våra visningar.

Fotografering av bostaden

Fotograferingen är ett viktigt moment där vi anlitar duktiga och erfarna fotografer i Sundsvall för att visa din bostad från sin bästa sida. Inför fotograferingen behöver bostaden vara städad och iordningställd. Du som bor i villa har av naturliga skäl ofta större utrymmen. Börja dina förberedelserna i god tid. Vill du göra det själv går det bra, med hjälp av en checklista från oss.

Det kan handla om att rensa bort allt onödigt, att städa i skåp och lådor, kanske byta ut ett handtag eller måla en avskavd list. När du behöver hjälp att förbereda din bostad inför fotografering och visning kan vi rekommendera duktiga stylister som kan hjälpa dig att styla ditt hem.

Visning av bostaden

Visningen är viktig och det är mycket som står på spel. Du som säljare bestämmer tillsammans med mäklaren när visningen ska äga rum. Själva visningen tar mäklaren hand om. Säljaren brukar inte vara på plats i bostaden under visningen.

Under visningen strävar vi efter:

  • att ha de bästa visningarna i Sundsvall
  • att vara pålästa
  • att hålla en kort gemensam presentation och genomgång av din bostad
  • att vid behov använda oss av visningsvärd.

Efter genomförd visning kontaktar mäklaren dig och berättar hur det gick. Därefter följer budgivningen, ett intensivt arbete där alla intresserade köpare kontaktas av mäklaren för att säkerställa att de är redo för budgivning. Du hålls självklart informerad under hela processen om hur allting fortskrider. Inget bud är bindande förrän kontraktet är påskrivet och du bestämmer själv hur länge budgivningen skall pågå och vem som ska få köpa bostaden.

Köpeavtal och tillträde

Bostadsaffären avslutas när budgivningen är klar, handpenningen betald och köpeavtalet är påskrivet. Efteråt upprättas en likvidavräkning och köpesumman regleras. När detta är genomfört får köparen tillträde till bostaden.

Ett köpebrev är en form av juridiskt bindande handling som definierar och reglerar ägandet av en egendom. Köpebrevet fungerar som ett kvitto på att de villkor som är satta för köpet är uppfyllda. Det kan till exempel handla om att betalningsvillkoren är uppfyllda.

Letar du efter en mäklare i Timrå?

Kontakta oss idag!

Norrlandsmäklarna erbjuder fri värdering av din bostad i Timrå Kanske går du i flyttankar eller vill diskutera bostadsmarknaden och vilka framtida möjligheter som finns. Vare sig du går i sälj- eller köptankar så finns vi här för dig. Vi på Norrlandsmäklarna har lång erfarenhet av att sälja och köpa bostäder i Sundsvall. Vi kan bostadsmarknaden och våra arvoden är konkurrenskraftiga. Ta kontakt med oss redan idag så hjälper vi dig ta nästa steg.

Bostäder till salu i Timrå

Letar du hus, villa, bostadsrätt eller lägenhet i Timrå? Kika in vad vi har till salu just nu eller vad som är på gång genom att klicka på länken

Läs mer:
Sälja din bostad
Försäljning och fastighetsförmedling av kommersiella fastigheter
Ditt fritidshus