Drömmer du om en egen sommarstuga? Vill du köpa ett fritidshus där du kan tillbringa lediga dagar? I Sverige delar många drömmen om att lämna sin bostad under semestern, för att njuta av sommaren i ett hus på landet.

Om du letar fritidshus till salu i Sundsvall med omnejd kan vi på Norrlandsmäklarna hjälpa dig att hitta ditt drömhus. Om du redan har ett fritidshus som du vill sälja – kan vi hjälpa dig även med det.

På Norrlandsmäklarna har vi lång erfarenhet av att hjälpa människor att både köpa och sälja fritidshus i Sundsvall och kringliggande områden. Vi har en stark lokalkännedom och kan därför tillgodose dina behov och hitta din drömstuga. Kontakta oss så hjälper vi dig att skapa bevakning på fritidshus i Sundsvall. Då riskerar du inte att missa när ditt drömobjekt dyker upp.

Vi finns här för dig.

Tre tips till dig som vill köpa fritidshus

Många vill köpa en sommarstuga, men det är ett stort beslut och därför är det viktigt att det blir rätt från början. För att du ska vara förberedd har vi samlat våra tre bästa tips på sådant som är bra att tänka på innan du köper ditt drömsommarhus.

1. Fundera på vad som är ditt mål med fritidshuset

Vad menar vi med att du ska ha ett mål med ditt fritidshus? Jo, att du ska tänka på vad du planerar att använda din stuga till. Detta kommer nämligen att påverka vilket fritidshus som passar dig bäst. Hur många rum behöver du? Behöver du ha internet för att kunna jobba? Är det viktigt att ha nära till en badplats eller är du mer av en badkruka?

När du har koll på vad du ska använda din stuga till är det lättare att göra en sökning efter lämpliga hus. Om du fortfarande är osäker på vilken sommarstuga som passar dig kan vi på Norrlandsmäklarna hjälpa dig att hitta rätt.

2. Ta reda på vad ditt fritidshus får kosta

Att tidigt göra en budget är alltid ett bra tips, eftersom det gör att du slipper otrevliga överraskningar längs vägen. Förutom priset för själva fritidshuset behöver du även räkna med vad det kostar med el, vatten och eventuellt internet. Sök råd hos banken om du vill ha reda på hur mycket du får låna. Vi på Norrlandsmäklarna hjälper dig gärna att räkna på vad en sommarstuga får kosta för dig.

3. Se till att välja en mäklare du har förtroende för

Att köpa ett fritidshus är en stor investering. Därför ska du välja en mäklare som du känner förtroende för. Du ska känna dig trygg med att ställa frågor och att du får svar när du undrar något. På Norrlandsmäklarna lägger vi stor vikt vid att vara transparenta och att ge raka svar till både köpare och säljare.

Kontakta oss om du vill köpa eller sälja fritidshus

Hör av dig till oss om du är intresserad av att köpa eller sälja fritidshus. Du hittar fritidshus till salu här på vår hemsida, men har du frågor eller funderingar kan du alltid kontakta oss direkt.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Fritidshus Sundsvall. Vanliga frågor och svar!

Vad påverkar priset på fritidshuset?

Vad som påverkar slutpriset på ett fritidshus i Sundsvalls kommun är flera faktorer. Bland annat spelar läget, storleken och standarden på huset roll. Även tomt och huruvida stugan ligger nära sjö eller hav påverkar slutpriset. Har huset kommunalt vatten och avlopp? Sådant påverkar också priset, liksom om huset har ett stort renoveringsbehov.

Måste jag ha en försäkring på fritidshus?

Ja, precis som vi måste ha försäkring på våra bostäder oavsett om vi bor i lägenhet, villa eller radhus, så är det viktigt att teckna en fritidshusförsäkring när man köper ett fritidshus.

Måste jag besikta en sommarstuga?

Ja, precis som när du köper en vanlig bostad är det viktigt att noggrant undersöka och besiktiga sommarstugan innan du köper den. Undersökningsplikten gäller även här.

Hur hittar jag en sommarstuga i Sundsvall?

Sök ordentligt. Oavsett var i Sverige du söker sommarstuga är det viktigt att du är grundlig när du söker. Sortera på pris, plats och läge för att hitta objekt som passar dig. Gå på många visningar innan du bestämmer dig så att du får det fritidsboende som passar just dig. Vi på Norrlandsmäklarna hjälper gärna till att matcha dig med rätt objekt.

Hur gör jag för att sälja mitt sommarhus?

När du ska sälja ett fritidshus gäller i princip samma regler som när man säljer traditionella bostäder. Som säljare har du upplysningsplikt och som köpare har du undersökningsplikt. Precis som när du säljer en villa är säljaren ansvarig för dolda fel i 10 år.

Fritidshus till salu i Sundsvall just nu

Läs mer:
Mäklare
Sälja
Köpa en sommarstuga