Behöver du hjälp att värdera din bostad i Sundsvall? Norrlandsmäklarna har lång och gedigen erfarenhet av bostadsmarknaden i Sundsvall och Timrå, och en tydlig process för värdering av bostäder.

Vår affärsidé bygger på en tydlig värdegrund med ett starkt kundfokus. Det är vår strävan efter nöjda kunder och goda resultat som dagligen motiverar oss till att fortsätta göra ett bra jobb. Vi är ett gäng drivna och dedikerade mäklare med god kunskap om bostadsmarknaden och bostadsområdena i Sundsvall och Timrå.

Vårt engagemang för varje unik bostadsaffär hjälper oss att skapa goda relationer med våra kunder, vilket är en avgörande del för positiva utfall och framgångsrika bostadsaffärer.

Vill du veta mer om hur vi på Norrlandsmäklarna kan hjälpa dig med en fri värdering av din bostad i Sundsvall? Kontakta oss så berättar vi mer om hur värderingen går till!

Att sälja eller köpa bostad med Norrlandsmäklarna

Beslutet om att flytta är inte litet och väcker ofta en del känslor. En bostad är ju oftast så mycket mer än en plats att sova och äta på. Det är ett hem. En plats fylld av minnen och känslor. En plats som markerar den delen av livet. Kanske börjar du just nu forma idén om att flytta, eller också befinner du dig redan mentalt i ditt framtida boende, uppslukad av visioner och drömmar om hur det ska se ut och vara.

Oavsett hur långt du har kommit i planeringsprocessen, är det klokt att börja tänka på att sälja din nuvarande bostad så tidigt som möjligt. Erfarenheten visar att välgrundade förberedelser leder till de mest framgångsrika bostadsaffärerna och att sälja under press är inget att rekommendera.

Vi på Norrlandsmäklarna har stor erfarenhet av bostadsmarknaden i Sundsvall. Vi strävar efter att ge dig sinnesro när du ska sälja din bostad, så att du kan fortsätta med dina dagliga rutiner, medan vi aktivt stöttar dig genom nästa fas i din boendekarriär. Kanske nästa fas i ditt liv?

Med lång erfarenhet, god lokalkännedom, tydliga processer och ett personligt bemötande hjälper vi dig på vägen mot en lyckad bostadsaffär.

Norrlandsmäklarna hjälper inte bara till med försäljning av privata bostäder, utan även med kommersiella fastigheter.

Sälj din bostad i Sundsvall med Norrlandsmäklarna

Vi som jobbar på Norrlandsmäklarna är ett gäng engagerade fastighetsmäklare som älskar vårt jobb. Detta är något som märks i varje uppdrag vi tar oss an. Från start är vi engagerade och bidrar med personlig service och hög transparens för att hjälpa våra kunder att göra en så god affär som möjligt utifrån förutsättningarna.

Processen att sälja en bostad innebär en del att tänka på. Vi guidar dig och hjälper dig hela vägen från värdering och förberedelse till signerat köpeavtal!

Behöver du hjälp att sälja din bostad i Sundsvall? Norrlandsmäklarna hjälper dig!

Värdering av din bostad

Innan du bestämmer dig för att lägga ut bostaden till försäljning är det klokt att göra en värdering av din bostad. Dels för att få koll på vilket utgångspris som är lämpligt att sätta, dels för att skapa rätt förväntningar och sätta en rimlig målbild.

Under en värdering av din bostad ses vi i bostaden för att gå igenom hur din boendesituation ser ut och för att lägga upp en gemensam strategi för det fortsatta arbetet med att sälja din bostad. Under värderingsmötet bedömer vi skicket på bostaden och ser över vad som kan behöva åtgärdas inför en kommande försäljning.

I värderingen av din bostad tar vi hänsyn till marknadsläget, bostadens skick och läge, samt tidigare försäljningar i området. Utifrån dessa aspekter ger vi dig en professionell uppskattning av vad din bostad kan säljas för.

Vill du läsa mer om hur vi jobbar med försäljningen av din bostad i Sundsvall?

Boka ett möte och kom igång med försäljningen

Få ut det mesta av din bostadsaffär i Sundsvall och Timrå med hjälp av oss på Norrlandsmäklarna.

Boka ett möte via kontaktformuläret så hjälper vi dig att ta fram en skräddarsydd och framgångsrik försäljningsstrategi för din bostad.

Boka ett möte

Maximera värdet av din bostadsförsäljning med oss! Boka möte nu för skräddarsydd rådgivning och en framgångsrik försäljningsstrategi.

Ska du köpa eller sälja din bostad i Sundsvall? Kontakta oss på Norrlandsmäklarna så hjälper vi dig att ta nästa steg i processen.

Välkommen till Norrlandsmäklarna – din lokala mäklare i Sundsvall!

Värdera bostad med din lokala mäklare i Sundsvall – vanliga frågor och svar

Varför är det viktigt att värdera din bostad innan försäljning?

Att du värderar din bostad innan försäljning är viktigt av flera anledningar.

Här är några exempel på varför du bör värdera din bostad innan du lägger ut den till försäljning:

Få rätt pris

En korrekt värdering hjälper till att fastställa ett marknadsmässigt pris på bostaden. Om priset sätts för högt kan det leda till att bostaden inte säljs, medan ett för lågt pris kan innebära att säljaren förlorar pengar.

Ta fram förhandlings- och beslutsunderlag

En professionell värdering ger säljaren ett starkt underlag för förhandlingar med potentiella köpare. Det kan även hjälpa säljaren att fatta beslut baserade på objektiva och realistiska uppgifter, snarare än känslor eller gissningar.

Finansiering för köparen

Köparens möjlighet att finansiera köpet via lån baseras ofta på bostadens värderade pris. En korrekt värdering är därför avgörande för att köpeprocessen ska kunna fortskrida smidigt.

Marknadsförståelse

En värdering ger även en inblick i den aktuella marknadssituationen och hur din bostad står sig jämfört med liknande objekt. Detta kan vara värdefull information för säljaren både före och under försäljningsprocessen.

Försäkringsvärde

En korrekt värdering kan också användas för att säkerställa att bostaden är rätt försäkrad fram till dess att försäljningen är genomförd.

Genom att få en professionell värdering av bostaden innan försäljning kan man undvika många vanliga fallgropar och bädda för en smidigare och mer framgångsrik försäljningsprocess.

Vad ska man tänka på inför en värdering av bostaden?

Inför en värdering av bostaden finns det flera saker du bör tänka på för att säkerställa att värderingen blir så korrekt och gynnsam som möjligt:

Förberedelse

Se till att bostaden är ren, snygg och välstädad. En väl underhållen bostad ger ett bättre intryck och kan positivt påverka dess värde.

Dokumentation

Samla alla viktiga dokument som kan påverka värderingen, så som tidigare köpeavtal, kvitton från renoveringar, uppgifter om bostadsrättens andel i föreningen, årsredovisningar från bostadsrättsföreningen, energideklaration, ritningar och eventuella garantier.

Förbättringar och renoveringar

Lista alla förbättringar och renoveringar som gjorts sedan du köpte bostaden. Detta kan inkludera nya installationer, ombyggnader och uppdateringar av kök och badrum. Var specifik med vad som gjorts och när.

Marknadsförståelse

Ha en grundläggande förståelse för bostadsmarknaden i ditt område. Kolla upp vad liknande bostäder har sålts för nyligen. Även om det är mäklaren som gör det slutliga arbetet, kan det vara bra för dig som säljare att ha en uppfattning om vad du kan förvänta dig.

Specifika fördelar och nackdelar

Var beredd på att peka ut vad som är unikt eller särskilt fördelaktigt med just din bostad. Detta kan inkludera allt från särskilt läge, utsikt, hög standard på inredning eller tillgång till trädgård eller balkong.

Välj rätt mäklare

Välj en erfaren och välrenommerad mäklare som känner till ditt område väl.

Planera tiden väl

Se till att boka värderingen vid en tidpunkt då bostaden ser som bäst ut, till exempel när trädgården blomstrar eller under dagtid när det är ljust.

Framtidsplaner

Om det finns planer som kan påverka bostadens värde i framtiden, som stora renoveringsprojekt i föreningen eller utvecklingsplaner i området, är det bra att förbereda information om detta.

Genom att följa dessa punkter kan du hjälpa till att säkerställa att värderingen av din bostad blir så fördelaktig och rättvis som möjligt.

Hitta ditt drömboende