Nackstavägen 46B,

Sundsvall - Nacksta

Snabbfakta

Antal rum:
1 rum och kök
Boarea:
40 Kvm
Våning:
5 av 6
Månadsavgift:
3.345 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV)
Utgångspris:
285.000 kr eller högstbjudande

Visning

  • 24 april 2024 kl. 17:30 18:00
    Bokad visning - anmälan krävs
Ansvarig mäklare
Patrik Sjödin
|

Beskrivning

Stilfull 1:a om 40 kvm - Ingen insyn, fin utsikt från alla rum och med rep.fond om 2 692kr!

Trivsam och hemtrevlig bostad med fin utsikt och härligt ljusinsläpp. Toppenläge i föreningen på våning 5 där lägenheten ligger luftigt till och dessutom är helt fri från insyn.
Bekvämt boende med hiss i huset och förråd samt tvättstuga i samma hus. Lägenheten har ett stambytt badrum med moderna val. Vidare så har bostaden ett ljust, praktiskt kök med full maskinpark och ett allrum med fin utsikt.

Här har man närhet till förskola, skolor, livsmedelsbutiker, gym, Mittuniversitetet, Sidsjön, centrum och grönområden.

Välkommen på visning!

Planlösning

Planlösning
Planlösning

Bostadsfakta

Sammanfattning

Byggnadstyp: Flerfamiljshus.
1 rum och kök Boarea: 40 Kvm.
Byggnadsår: 1971-73.
Driftskostnad: 3.900 kr/år.

Föreningsinfo

Allmän information
Brf Rågen hittar du väster om Sundsvall i Nacksta på adress Nackstavägen 28-54. Här har du nära till naturen med många möjligheter till promenader i skog och mark. I området finns det även ett affärscentrum med en mängd olika affärer. Förvaltare för Brf Rågen är HSB.

Genomförda renoveringar
2021: Installation av postboxar
2019-2020: Byte av lägenhetsdörrar, markarbeten samt asfaltering.
2019: Renovering/underhåll av takpapp, byte av dörrtaggar, nedtagning av träd, samt förnyande av markområden.
2016-2019: Stambyte badrum, stamrenovering, ny el.
2015-2018: Renovering av tvättstugor, handtag till trappfönster för brandsäkerhet, stenslipning av entréer samt bottenplan, takbesiktning, installation av ny garagebelysning, bytt låssystem, sanering och rengöring av befintliga sandlådor, asfaltering och kantsten, byggnation av 2 st miljöhus, installation av fällstolar i trapphusen samt markering av våningsplanet.

Gemensamma utrymmen
Snickeri och keramikverkstad med ugn, tvättstugor i varje byggnad, grovtvättstuga, fritidslokal, förråd, cykelrum, källsorteringshus, Uthyrningslägenheten är belägen längst ner på Nackstavägen 42A och har en härlig uteplats. Föreningen har även stor social gemenskap, till exempel arrangerar de varje sommar midsommarfirande, surströmmingsfest och den årliga "Rågendagen" med diverse utomhusaktiviteter.

Gårdsplats
I området finns flera lekplatser placerade vid gångvägarna på ovansidan av varje husrad, långt från biltrafik. Bersån nedanför Nv 54 är en skön plats för den som vill sitta ute i det gröna.

Parkering
Det finns totalt 586 parkeringar fördelat på garageplatser, motorvärmarplatser och några få platser utan el. Föreningen har digital hantering av parkering. Du som köpare loggar in på hsb.se och ställer dig i kö när du fått tillträde till lägenheten.

Det finns även en del besöksparkeringar på området. Dessa är avgiftsbelagda och betalautomater finns vid infarterna.

Kabel-TV/Bredband
Kabel-TV (grundutbudet) ingår i månadsavgiften. Bredband (250/100+ip-telefoni) via Telenor bekostas med ett tillägg på månadsavgiften.

Försäkring
Föreningen är fullvärdesförsäkrad hos Protector. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för alla medlemmar.

Övriga avgifter
En överlåtelseavgift på 1432,50 kr samt en pantsättningsavgift på 573 kr tas ut av köparen. Medlemsavgift till HSB: 500 kr/person (fås tillbaka vid utträde ur HSB), årsavgift till HSB: 300 kr (endast första året).

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

121.488kr enligt uppgift ifrån bostadsrättsföreningen.

Byggnad

Uppvärmning: Fjärrvärme.
Ventilation och kyla: Självdrag. Mekanisk frånluft.

Energideklaration

Energiklass: E.
Energiprestanda enligt deklaration kWh per kvm och år 127.
Energideklaration registrerad: 2019-03-05.
Status, energideklaration: Utförd.

Ekonomi

Pris 285.000 kr. eller högstbjudande. Månadsavgift 3.345 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV). Andel i föreningen är 0.0931%. Reparationsfond: 2 692.

Driftskostnad

Totalt 325 kr/mån (3.900 kr/år) varav El 200 kr/mån, Övrigt 125 kr/mån.
Personer i hushållet: 2.

Kommentar till driftskostnad: Övrigt: 125 kr/mån avser obligatoriskt tillägg för internetuppkoppling

Området

Nacksta

Nacksta ligger cirka 2 km från Sundsvall city. Ursprunget till stadsdelen har anor från järnåldern. Här har du gångavstånd till grönområden och fina cykelvägar som snabbt tar dig till centrala Sundsvall.

I Nacksta finns det mesta du kan behöva: två större livsmedelsbutiker, restauranger, gym, tandläkare, vårdcentral, fotbollsplan och ett tempererat utebad. Bussförbindelserna är goda. Restiden är cirka 5 minuter till Sundsvall city.

Karta