Norrlandsmäklarna presenterar en serie kortfilmer om människor i Sundsvall. I denna film träffar vi Christian Beijer som bor i Norrmalm.

Norrmalm är en stadsdel norr om Sundsvalls Centrum, nedanför det vackra naturområdet Norra Berget. Här finns utbud för olika aktiviteter året runt såsom Himlabadet, Tonhallen samt närhet till Idrottsparken.

Vi befinner oss på Repslagarevägen i Norrmalm hemma hos konstnären Christian Beijer. Här bor han tillsammans med sin sambo Isabel i en lägenhet som är belägen i ett av de fins trähusen från 1800-talet.

-Det är fantastiskt fint här. Så fort jag kommer in på gatan så känner jag lugn, ro och fågelkvitter. Jag har fem minuters promenad till jobbet, jag älskar det här området.

Christian är uppvuxen i Haga och tycker själv att när man är det så är man van att se staden lite från ovan.

-Jag är lite bergsbo faktiskt, just utsikten dagtid och sedan kvällarna när hela staden glimmar. Som människa jagar jag solen och har därför rest väldigt mycket. Det orangea ljuset i tropikerna är vad jag föredrar men vad gäller det svenska klimatet så kan jag gissa att vi har en månad tidigare vår här än på andra sidan stan.

Ett av Christians intressen är mat och matlagning.

-Jag älskar att laga mat och det kan ibland vara så att ”jäklar jag glömde köpa saffran”, jag springer ner på stan och på tio minuter är jag tillbaka med mitt saffranspaket. Det blir inga problem, om jag inte orkar laga mat någon dag så springer vi ner och tar en hamburgare, så kan man ta en öl till också och sedan promenera hem. Bara det är en jättebonus.

Han föredrar att ta sina promenader på Norra Berget för att det är så otroligt vackert område med den vidsträckta utsikten.

-Det finns många fina parker här kring Norrmalm som folk inte tänker på, vissa har väldigt många inplanterade speciella träd som inte finns på så många andra ställen. Hela Norrmalm är otroligt nära naturen, jag bor mitt i stan men fem minuter åt andra hållet så är jag ute i skogen, det är helt oslagbart. Allt ligger jättebra till, det är som att jag räknat ut det själv. Såhär ska det vara, som när man spelar Sims du vet.