Sundsvallsmäklaren Ayhan Yagci gör raketkarriär – vill bli bäst i landet: ”Jag är den hungrigaste mäklaren i Sverige”

Sundsvallsbon Ayhan Yagci gick från pizzabud till miljonär.
Nu har han klättrat lite till, hamnat på rätt plats och drömjobbet har precis blivit verklighet.
– Jag minns att ingen ville vara med mig och då beslutade jag mig för att gå min egen väg, säger han.

25-åriga Ayhan Yagci har gått från pizzabud till miljonär och jobbar i dag som mäklare på Norrlandsmäklarna.

Många vet att Sundsvallskillen Ayhan Yagci började som pizzabud. Nu har 25-åringen äntligen fått sin mäklarlicens och får arbeta med det han älskar.

– Om inte jag tror på mig själv, varför ska då någon annan tro på mig, säger Ayhan Yagci.

Med fast handslag och leende ögon tar han emot mig på stentrappan utanför kontoret på Esplanaden.

Ayhan Yagci föddes i Turkiet men flyttade till Sundsvall när han var två år gammal tillsammans med sina föräldrar och sin tvillingsyster. Han är uppväxt i Granloholm och det är tydligt att han är stolt över sin uppväxt. Det många inte vet om honom är att han som 16-åring började sälja skor genom sitt UF-företag.

– Jag minns att ingen ville vara med mig och då beslutade jag mig för att gå min egen väg, säger han.

Det blir många timmar i telefon under en vanlig arbetsdag och kaffekoppen står aldrig tom på Ayhans skrivbord.

Bild: Teodor Sörholm

Skoförsäljningen blev en succé. Han importerade Converse från Kina, sålde dem vidare via Facebook i Sundsvall och tjänade ihop en stor summa pengar som han senare spenderade på körkortet och hos tandläkaren.

– Jag fick in 40 000 kronor och det var de första pengarna jag gjorde. Jag hade förrådet hemma fullt med Converseskor och genom försäljningen fick jag möjlighet att ta körkort och att fixa till mina sneda framtänder, säger han.

Men då var då och nu är nu, om Sundsvallskillen får bestämma. Nu är det nya mål som ska bockas av på listan hemma i lägenheten.

– Nu vill jag fokusera på mitt jobb som mäklare, allt det gamla är historia, säger han.

Vardagen är nu full av visningar och kundkontakter. Något som inte hade varit möjligt om inte Hampus Jonsson, ägare på Norrlandsmäklarna, tagit Ayhan Yagci under sina vingar.

– Jag visste ju vad Ayhan gjort tidigare så jag ville ge honom chansen och det visade sig vara en vinstlott kan man definitivt säga, säger Hampus Jonsson.

Hampus Jonsson, ägare på Norrlandsmäklarna tillsammans med sin adept och, enligt honom själv, stjärnskottet Ayhan Yagci.

Bild: Teodor Sörholm

Hampus Jonsson har arbetat som mäklare sedan 2001 och utgick från Södermalm i Stockholm innan han flyttade hem till Sundsvall igen.

– Ayhan har nu varit hos hos mig en månad och han har redan lyckats sälja 24 objekt. Det märks att han är målmedveten och under mina år har jag aldrig haft en anställd som har presterat så här mycket på sådan kort tid, säger Hampus Jonsson.

När folk tänker på mäklare här i Sundsvall vill jag att de ska tänka på mig

Ayhan Yagci själv berättar att han inte hade varit där han är i dag utan hjälpen från Hampus Jonsson och han är tydlig med vad han vill åstadkomma inom mäklarbranschen.

Han tror att livet går ut på att hitta något man gillar, göra det bra och samtidigt kunna inspirera andra.

– Jag vill vara en person som folk ser upp till, de ska känna att ”kan han så kan jag”. Men allt kommer av hårt arbete. Jag brukar säga att jag inte är bättre än någon annan, jag jobbar bara hårdare, säger Ayhan Yagci.

När jag frågar honom om vad han menar med att han jobbar hårdare än andra får jag ett tydligt svar:

– När jag har visningar och folk inte kan på ordinarie visningstid då anpassar jag mig efter dem. Jag är hungrig och vill mycket, så när folk tänker på mäklare här i Sundsvall vill jag att de ska tänka på mig, säger Ayhan Yagci.

Ayhan Yagci under en lägenhetsvisning på Storgatan i Sundsvall. ”Det här är det bästa med branschen, att hela tiden få möta nya människor.”

Bild: Teodor Sörholm

Men mäklarjobbet har inte alltid varit drömmen. När den nye Sundsvallsmäklaren var liten ville han bli fotbollsspelare, hans förebild är Zlatan Ibrahimović och relaterar ofta till honom.

– Zlatan har alltid jobbat hårdast av alla. Vill du bli nästa Zlatan kan du inte gå och lära dig av någon annan, du måste lära dig av Zlatan. Jag vill jobba hårdast inom det här yrket och det är en lång väg dit men det vet jag om, säger han.

Drivkraften att bli bäst kommer från barndomen. Då fick han ofta höra att han aldrig skulle bli något, det fick honom att vilja visa motsatsen.

– Man kan ta sådant snack på två sätt. Antingen så lyssnar man och tar åt sig det och blir sådan. Eller så ser man till att visa den där jäveln som sa så att han hade fel, säger han.

Han är väldigt tacksam över sina kunder som litat på honom fast han är så pass ny i branschen och på en månad har nu Ayhan Yagci lyckats sälja 24 bostäder. Men hans mål är tydligt, Ayhan Yagci ska sälja 300 bostäder varje år.

– Jag har alltid gillat bekräftelse och jag vet att jag får det när jag jobbar hårt. Jag är den hungrigaste mäklaren i Sverige och jag kommer bli den absolut bästa mäklaren i Sverige också eftersom jag kommer jobba mycket hårdare än alla andra, säger han.

På frågan om vart han ser sig själv om tio år blir han fundersam och tänker noga innan han svarar:

– Jag är härifrån, jag gillar staden jättemycket och jag brukar säga att man ska gräva där man står, så jag ser mig själv i Sundsvall även i framtiden eftersom Sundsvall är min stad, säger han.

Fakta: Ayhan Yagci

Namn: Ayhan Yagci.

Ålder: 25 år.

Bor: I lägenhet på Ludvigsbergsvägen.

Familj: Mamma, tvillingsyster och lillebror.

Gör: Jobbar som mäklare på Norrlandsmäklarna.

Intressen: Jobbet, gymma och promenera över Sundsvallsbron.

Motto: Om inte jag tror på mig själv, hur ska någon annan då tro på mig.

Alltid i kylskåpet: Ingenting, mitt kylskåp är tomt.

Beundransvärd person: Zlatan Ibrahimović

Bucket list: Ta med min mamma på en jorden runt resa.

Källa: Sundsvalls Tidning