Storgatan 54A,

Centralt

Snabbfakta

Antal rum:
1 rum och kokvrå
Boarea:
32 Kvm
Våning:
8
Månadsavgift:
1.954 kr (värme, vatten, bredband)
Utgångspris:
920.000 kr Eller högstbjudande

Intresseanmälan

Intresserad av visning?
Kontakta mäklaren

Intresseanmälan

Beskrivning

Etta på Storgatan 54A i Sundsvall!

Varmt välkommen till denna trevliga lägenhet, belägen på 7e våningen med en härlig och öppen utsikt från den franska balkongen. Här kan du njuta av solen och utsikten över Sundsvall och Södra Berget. Lägenheten har ett stort och trevligt vardagsrum/sovrum samt ett litet mysigt kök. Den har också ett helkaklat badrum med dusch, WC och handfat. Dessutom finns det gott om förvaring för kläder och annat, med inbyggda garderober i hallen samt ett förråd i källaren.

Denna centrala lägenhet är belägen precis intill Sundsvalls stadskärna, med närhet till allt du behöver. Restauranger och caféer ligger på gångavstånd, samt matbutiker och andra butiker. Kommunikationerna är också mycket goda med bussar och tåg som går regelbundet. Dessutom finner du Selångerån och trevliga grönområden bakom huset.

Välkommen att höra av dig för mer information eller för att boka en visning!

Planlösning

Bostadsfakta

Sammanfattning

1 rum och kokvrå Boarea: 32 Kvm.
Byggnadsår: 1964-1965.
Driftskostnad: 2.856 kr/år.

Föreningsinfo

Allmänt om föreningen
BRF Guldsmeden består av fyra höghus på Storgatan 52-58. Husen är byggda 1964-1965 och kallades på den tiden "Sundsvalls Manhattan". Här finns, längs med Selångerån, 258 lägenheter och ett antal lokaler som bland annat rymmer pantbank, restaurang, studieförbund och advokatkontor mm. På 5 minuters promenadavstånd har du Sundsvalls stenstad med alla butiker och restauranger.

Förråd
Till varje lägenhet finns ett källarförråd samt ett mindre förråd. Dessutom finns 35 extra förråd för uthyrning.

Kabel-TV/Bredband
Föreningen är kollektivt anslutna till Arkaden och bredband 100 mbit ingår i månadsavgiften. Kabel-TV via Com Hem ingår med ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften.

Parkering
Det finns 173 parkeringsplatser med motorvärmare, 57 kallgarageplatser samt 114 varmgarageplatser. Det finns för närvarande inga lediga parkeringsplatser eller garageplatser. Kontakta Castor för att ställa dig i kö (separata köer). Till varje lägenhet ingår två parkeringstillstånd för gästparkering.

Renoveringar
2018 Vattensäkring av kök
2016 Byte undercentraler fjärrvärme
2014-2015 Relining avloppsstammar
2013 Ombildning av 7 lokaler till bostadsrätter
2009 Ombyggnad tvättstugor
2007 Besiktning balkongdörrar/fönster
2006 Låssystem samt bredband/telefoni
2004 Dörrbyte

Gemensamma utrymmen
På Storgatan 52, 54, 56 och 58 finns två tvättstugor per hus. På källarplan i varje hus finns cykel- och barnvagnsförråd. Föreningen har en övernattningslägenhet (Storgatan 54) som kan hyras av medlemmar för 300 kr/dygn. I föreningen finns även ett litet gym för medlemmarna.

Hemsida
https://guldsmeden.castor.se/

Övrigt
En överlåtelseavgift på 1312,50 kr samt en pantsättningsavgift på 525 kr tas ut av köparen. Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar, kollektivt bostadsrättstillägg på hemförsäkringen ingår. Förvaltare är Castor.

Bostadsrättens nettoskuldsättning

Bostadens nettoskuldsättning är 0 kr.

Beräkningen är gjord utifrån årsredovisningen 2021.

Energideklaration

Status, energideklaration: Ej utförd.

Ekonomi

Pris 920.000 kr. Eller högstbjudande. Månadsavgift 1.954 kr (värme, vatten, bredband). Andel i föreningen är 0.15450500%.

Driftskostnad

Totalt 238 kr/mån (2.856 kr/år) varav El 178 kr/mån, Övrigt 60 kr/mån.

Kommentar till driftskostnad: Övrigt: 60 kr/mån avser obligatoriskt tillägg för kabel-TV.

Området

Stenstan (centrum)

Beläget mellan norra och södra stadsberget ligger Sundsvalls innerstad, Stenstan. Det är en av Sveriges vackraste och bäst bevarade sekelskiftesmiljöer. Här finns ett stort utbud av restauranger, caféer, barer och butiker av olika slag.

För den kulturintresserade finns bland annat teaterkvarteren och Kulturmagasinet. Och för den sportintresserade finns till exempel skatepark och basketplan. På gångavstånd har du Himlabadet, stadens mycket populära äventyrsbad och NP3 arena, som är GIF Sundsvalls hemmaarena.

Karta