Hitta ditt drömboende med Norrlandsmäklarna

Letar du efter en villa till salu i Sundsvalls kommun? På Norrlandsmäklarna har vi lång erfarenhet av att förmedla bostäder i Sundsvall och Timrå med omnejd. Vi hjälper dig att hitta ditt drömboende, oavsett om det rör sig om en lägenhet, tomt, fritidshus eller villa.

Våra kärnvärden är respekt, trygghet och kvalitet och vi ser till att du som kund alltid är i centrum – från din första kontakt med oss till avslutad affär.

Här hittar du alla de villor vi har till salu i Sundsvall för tillfället, liksom kommande objekt till salu.

Norrlandsmäklarna lite bättre och mycket tryggare

Norrlandsmäklarnas affärsidé bygger på ett gemensamt varumärke där enskilda mäklare tillsammans utmanar branschen. Vårt koncept är att alltid vara lite bättre och mycket tryggare. Med moderna arbetsmetoder och hög kvalitet i varje led ser vi till att du är trygg i din bostadsaffär från start till mål.

Tveka inte att kontakta oss redan idag om du är intresserad av villor till salu eller funderar på att sälja din bostad. Låt oss hjälpa dig genom den omfattande process det innebär att byta boende.

Villa till salu Sundsvall – vanliga frågor och svar

Hur många dagar tar det att sälja en villa i Sundsvall?

Tiden det tar att sälja en villa i Sundsvall varierar stort beroende på objektets skick och läge. Normalt tar det ungefär 4 veckor från det att bostaden är fotograferad och annonserad.

Var hittar jag bostäder till salu i Sundsvall?

Du hittar alla våra bostäder till salu här. När du scrollar ner bland alla bostäder hittar du också information om kommande objekt. Vi uppdaterar med nya objekt varje dag.

Vad är skillnaden mellan ett hus och en villa?

Ett hus är ett mer generellt begrepp som kan referera till vilken typ av bostadsbyggnad som helst, inklusive villor, radhus, parhus och andra typer av fristående eller sammanbyggda bostäder. Ett hus är alltså en övergripande benämning för en byggnad avsedd för boende.

En villa är en specifik typ av hus. Villan är oftast en fristående bostadsbyggnad avsedd för en familj och är vanligen belägen på en egen tomt. Villor kännetecknas ofta av att de har trädgård eller annan mark runt omkring. Villor är vanligtvis designade för att erbjuda mer privatliv och utrymme än andra typer av bostäder som lägenheter eller radhus.

Vad menas med lagfart?

Lagfart är en formell registrering av äganderätten till en fastighet. När du köper en fastighet, som ett hus eller en tomt, måste du ansöka om lagfart för att bli lagligen erkänd som fastighetens ägare. Det är ett juridiskt dokument som visar vem som äger fastigheten och är ett viktigt steg i köpprocessen.

Att ha lagfart är inte bara en formalitet; det skyddar även dina rättigheter som fastighetsägare. Om du inte har lagfart, riskerar du att inte fullt ut kunna hävda din rätt till fastigheten. Det kan leda till problem vid försäljning eller om du behöver använda fastigheten som säkerhet för ett lån.

I Sverige administreras ansökningar av lagfart av Lantmäteriet. Processen innefattar en prövning där man kontrollerar att försäljningen uppfyller alla lagkrav och att köparen är berättigad till äganderätten. Det är också viktigt att veta att det tillkommer en avgift för att registrera lagfart, vilken baseras på köpeskillingen eller taxeringsvärdet av fastigheten.

Vad menas med white wash?

Termen ”white wash” kan referera till två olika saker när det gäller bostäder:

  1. Målningsteknik: White wash (eller vitkalkning) är en teknik för att måla eller behandla ytor med en tunn, genomskinlig beläggning av färg eller kalk. Traditionellt har detta gjorts med kalkbaserade blandningar för att ge byggnader ett rustikt, vitaktigt utseende samtidigt som det låter underliggande material som trä eller sten synas igenom.
  2. Överförd betydelse: I överförd bemärkelse kan ”white wash” användas för att beskriva en process där man försöker täcka över eller dölja problem, fel eller brister. Inom fastighetsbranschen kan detta användas bildligt för att beskriva en situation där en säljare målar eller fixar upp ett hus endast ytligt, för att göra det mer tilltalande vid försäljning. Utan att faktiskt åtgärda djupare liggande eller allvarliga problem.

På Norrlandsmäklarna är vi måna om att du alltid ska få korrekt och sanningsenlig information om alla objekt. Våra mäklare har gedigen erfarenhet och är pålästa om varje objekt, så att de kan svara på dina frågor. För oss är det av yttersta vikt att du känner dig trygg med oss som partner i din bostadsaffär.