Hitta din nya bostad med Norrlandsmäklarna

Funderar du på att köpa en villa i Haga, Sundsvalls kommun? Hos oss hittar du många bostäder till salu i Haga, liksom i andra attraktiva områden i Sundsvall. Du hittar även information om kommande objekt till salu. Vi hjälper dig att hitta ditt nya drömboende!

Välkommen till oss på Norrlandsmäklarna

Vi på Norrlandsmäklarna är specialiserade på Sundsvall, Timrå och kringliggande områden. Vårt koncept är att alltid vara lite bättre – mer service, bättre visningar, snyggare material och pålästa mäklare som sätter dig som kund i centrum.

Vår målsättning är att du alltid ska känna dig trygg i din bostadsaffär, från första kontakt till avslut. Välkommen att kontakta oss eller besök vårt kontor på Storgatan 18!

Villa Haga Sundsvall – vanliga frågor och svar

Hur prissätts villor i Sundsvalls kommun?

Prissättningen på bostäder rent generellt kan variera stort beroende på flera faktorer så som läge, storlek, skick och tillgång till faciliteter som balkong eller uteplats.

I Sundsvall, och speciellt i populära bostadsområden som Haga, kan priserna på villor påverkas av deras närhet till centrum, skolor och grönområden. Bostäder till salu i dessa områden tenderar att vara högre prissatta på grund av deras attraktiva läge.

En viktig del i prissättningen är också aktuell marknadstrend. Om budgivning pågår kan det innebära att priset på en villa stiger över det ursprungliga annonserade utgångspriset, särskilt om det finns flera intressenter. Detta sker ofta under våren och hösten som är högsäsong för bostadsmarknaden.

Det kan också vara viktigt att hålla ett öga på hur länge en villa har varit till salu, exempelvis om den har varit ute på marknaden i mer än 38 dagar, vilket kan ge köpare en indikation om det finns utrymme för prisförhandling.

Hur mycket dyrare är villor jämfört med lägenheter per kvadratmeter?

Generellt sett är villor dyrare än lägenheter per kvadratmeter. Skillnaden i pris beror på att villor ofta kommer med en tomt och fler rum, vilket ger mer privatliv och utrymme.

Skillnaden i pris speglar också efterfrågan på bostäder med egen uteplats eller trädgård jämfört med lägenheter, som oftast erbjuder mindre yta och gemensamma faciliteter, dock ibland balkong som kan öka lägenhetens värde.

Vad är viktigt att tänka på inför köp av en villa?

  1. Läge och område: var mån om att undersöka området noggrant. Är Haga i Sundsvall det område du vill bo i? Tänk på närheten till skolor, arbetsplatser och butiker.
  2. Bostadens skick: inspektera villans skick noggrant. Är det renoveringar som behöver göras? Hur är statusen på tak, värmesystem och fönster?
  3. Budgivning: var förberedd på budgivning och sätt en övre gräns för vad du är villig att betala. I populära områden kan budgivningar bli intensiva.
  4. Driftskostnader: tänk på driftskostnader som uppvärmning, vatten och underhåll av tomt och bostad, vilket kan variera mycket jämfört med en lägenhet.
  5. Juridisk rådgivning: se till att få juridisk hjälp för att granska köpekontrakt och andra dokument, speciellt vid bostäder till salu i populära områden.

På Norrlandsmäklarna är vi måna om att du ska känna dig trygg i din bostadsaffär. Tveka inte att fråga oss om det är något du känner dig osäker på!