Letar du efter radhus till salu i Sundsvall? Som lokal fastighetsmäklare är vi väl bekanta med alla områden i Sundsvall och Timrå med omnejd. Våra mäklare är pålästa om specifika bestämmelser och kan förklara vad som gäller för just den bostad som du är intresserad av.

En bostadsaffär innebär ett stort ekonomiskt beslut. Med våra kärnvärden – respekt, trygghet och omsorg om detaljer – garanterar vi dig ett gott resultat, oavsett om du vill köpa eller sälja en bostad.

Vill du veta vad som är till salu i Sundsvall eller få en fri värdering av din bostad? Kontakta oss på Norrlandsmäklarna så hjälper vi dig att ta nästa steg i din bostadskarriär.

Goda råd om du funderar på att köpa radhus

Att bo i radhus ställer ofta lägre krav på dig som bostadsinnehavare eftersom en stor del av skötsel, reparationer och underhåll sköts gemensamt av bostadsrättsföreningen. Det finns dock viktiga överväganden som du behöver göra.

Föreningens ekonomi och regler

Innan du köper en bostad i ett radhuskomplex är det viktigt att noggrant granska bostadsrättsföreningens ekonomiska hälsa och dess regler. Se till att du är bekväm med avgifterna och vad de täcker. Vi kan hjälpa dig att göra en boendekalkyl så att du får en bra översikt av vad ditt nya boende kan kosta.

Ljudisolering och privatliv

Eftersom radhus delar väggar med grannarna, kan ljudisolering vara en viktig faktor att överväga. Se till att du undersöker hur väl ljud isoleras mellan bostäderna.

Plats och tillgänglighet

Med hjälp av en karta kan du få en bra överblick av området kring radhuset. Utvärdera närhet till skolor, arbetsplatser, butiker och andra tjänster du kan behöva.

Framtidsperspektiv

Överväg dina långsiktiga behov. Radhus kan vara svåra att bygga ut, så det är viktigt att det finns tillräckligt med rum och utrymme för framtida behov. Hör efter med oss om du behöver information om framtida stadsplanering i området där du söker boende.

Hitta din nya bostad med Norrlandsmäklarna

På Norrlandsmäklarna har vi lång erfarenhet av att förmedla bostäder med god kännedom om den lokala bostadsmarknaden. Vi förmedlar bostäder med hög kvalitet i hela processen med dig som kund hela tiden i centrum. Med våra moderna arbetsmetoder är vi lite bättre på allt – service, trygghet, kontakt och uppföljning.

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Tveka inte att kontakta oss eller besök oss på vårt kontor på Storgatan 18!

Radhus Sundsvall vanliga frågor och svar

Vad är skillnaden mellan radhus, kedjehus och parhus?

Radhus är bostäder som är sammanbyggda i en rad där varje hus delar minst en vägg med grannen. Radhus är ofta en del av en bostadsrättsförening.

Kedjehus är inte alltid strikt ordnade i en rak linje som radhus och kan ibland vara grupperade i kluster. Kedjehus kan vara upplåtna som bostadsrätter men är ofta friköpta, vilket betyder att du äger själva byggnaden och marken den står på.

Parhus består av två bostäder som delar en gemensam vägg. Parhus kan ägas som bostadsrätter eller vara friköpta, beroende på upplåtelseform.

Vad är fördelarna med att bo i radhus?

Det finns många fördelar med att bo i radhus. Närheten till grannar kan bidra till ökad säkerhet eftersom grannar tenderar att hålla ett öga på varandra och området.

I många radhusområden sköts underhåll av gemensamma utrymmen av en bostadsrättsförening. På så vis hålls området snyggt och prydligt utan att du som husägare behöver lägga ner extra tid och pengar.

Radhus är dessutom ofta mer prisvärda än fristående hus, särskilt i Sundsvalls mer eftertraktade områden. Det gör radhus till ett bra alternativ för förstagångsköpare eller för dig som letar efter ett mer kostnadseffektivt bostadsalternativ.

Vilka särskilda bestämmelser finns det för radhus?

För radhus som är en del av en bostadsrättsförening finns det särskilda regler som rör allt från underhåll till renoveringar av den egna bostaden. Dessa regler är fastställda i föreningens stadgar och kan variera från en förening till en annan. Det är viktigt att noggrant läsa igenom dessa stadgar innan du köper en bostadsrätt i ett radhus.

En bostadsrättsförening regleras enligt bostadsrättslagen, som ständigt uppdateras. Vi kan informera dig om vad som gäller år 2024.

Finns det möjlighet att hyra ett radhus?

Om du hellre vill hyra istället för att köpa kan vi hjälpa dig att se över vilka hyresmöjligheter som finns i Sundsvall.