Norrlandsmäklarna presenterar en serie kortfilmer om människor i Sundsvall. I denna film träffar vi Amanda Lindgren som bor i Sidsjö.

Sidsjö är en stadsdel söder om Sundsvalls centrum. Området är uppkallat efter den intilliggande Sidsjön. Här finns det bland annat en slalombacke, Sidsjöbacken, området erbjuder massor av aktiviteter att ta del av sommar som vinter.

Det bästa med Sidsjö enligt Amanda Lindgren är dels att det är så mycket grönområden, man kan bara gå in i skogen fast att man ändå bor centralt.

– Vi är en familj på fyra, det är jag & Anton samt våra barn Charlie & Cleo. Vi har bott i Sundsvall nästan alltid men de senaste två åren har vi bott i Bern, Schweiz. Där spelade Anton innebandy och vi bodde i en lägenhet på markplan så det var så enkelt att kunna öppna upp & Charlie kunde springa ute. Sådär radhuskänsla fast att det var lägenhet. Det gjorde att man kände att när vi skulle flytta hem så ville vi inte upp i någon hög våning. Vi ville gärna ha att vi bara kunna öppna upp & gå ut.

När de bestämde sig för att flytta hem så ville de helst ha hus, eller radhus och de ville bo hyfsat centralt i Sundsvall fast ändå inte mitt i smeten. Amanda som jobbar på The Body Shop ville ha nära till jobbet men även naturen. Att det finns ett bra utbud av skolor med både Sundsvalls Förberedande Grundskola och Sundsvalls Montessoriskola samt närhet till en ICA butik vägde in i valet av Sidsjö som bostadsområde.

– Det bästa med Sidsjö är dels naturen som vi har runt omkring men ändå närheten till stan samt att kunna gå ner till sjön och bada på sommaren, vi har även backen nära om man vill gå ut & grilla korv nere på isen under vintern.

Amanda tipsar om ett av deras smultronställen som inte så många vet om som heter Grodtjärn och ligger ”runt hörnet” av Sidsjö.

– Det är jätte mysigt att gå in i skogen & bara känna naturen.

Familjen känner av att det är ett generationsskifte på gång i området och de upplever att det blir mer och mer barnfamiljer i husen runt omkring. Allt detta gör att de har en positiv känsla för framtiden då barnen kommer att ha många kompisar i närheten.

– Man ser att det är mycket barn på alla gator.