Institutsvägen 3,

Sundsvall - Haga

Snabbfakta

Antal rum:
4 rum och kök varav 2 - 3 sovrum
Boarea:
94 Kvm
Våning:
3
Månadsavgift:
6.438 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband)
Utgångspris:
2.600.000 kr eller högstbjudande

Intresseanmälan

Intresserad av visning?
Kontakta mäklaren

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Patrik Sjödin
|

Beskrivning

Stor 3(4):a på eftertraktade Institutsvägen med två badrum, inglasad balkong & hiss!

På Institutsvägen 3 finns nu denna ljusa 3(4):a till salu. Bostaden är belägen på 3:e våningen med smidig tillgång via hiss.

Bostaden karaktäriseras av ljus och rymd med stora öppna ytor och med en inglasad balkong som blir som ett extra rum stora delar av året.

Bostaden är i fint skick med genomgående planlösning, två helkaklade badrum, klädkammare, två sovrum, matrum, vardagsrum samt kök med matplats. Från köket är det utgång till den inglasade balkongen i söderläge.
Genomgående bra skick, här är det bara att flytta in!

Bostaden är registrerad som en 4 rok men har disponerats som en 3 rok med matrum sedan husen uppfördes. Önskas ett tredje sovrum istället för matrummet är detta snabbt fixat.

Här erbjuds ett perfekt och lugnt läge med gångavstånd till både stad och natur. Lediga parkeringsplatser finns, samtliga utrustade med elbilsladdare.

Föreningen är välskött med fina gemensamma utrymmen såsom övernattningslägenhet samt festvåning med relax & bastu som kan hyras av medlemmarna. Fastigheternas tekniska status är god där inga åtgärder är planerade de närmaste åren.

På Institutsvägen 3 bor du nära till strövområden på Norra Berget. Eljusspår och skidspår vintertid. Restauranger, bageri, café och livsmedelsbutik finns nära – även skolor och förskolor. Bra bussförbindelser.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!
Publika visningar kommer att ske i augusti

Planlösning

Planlösning
Planlösning

Bostadsfakta

Sammanfattning

Byggnadstyp: Flerfamiljshus.
4 rum och kök varav 2 - 3 sovrum.
Boarea: 94 Kvm.
Byggnadsår: 2004.
Driftskostnad: 3.150 kr/år.

Föreningsinfo

Allmänt om föreningen
Brf Baldershöjd nr 3 hittar du på Haga i Sundsvall, på Institutsvägen 3-5. Föreningen består av två bostadshus byggda 2004, med 42 lägenheter. Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår en tilläggsförsäkring för bostadsrättshavaren. Förvaltare är Castor.

Parkering
Det finns 25 garageplatser och 22 parkeringsplatser i föreningen, samtliga platser är utrustade med laddstolpe för elbil. För närvarande är det två i kö till garage men parkeringsplats finns tillgänglig omgående! Föreningen har även tre parkeringsplatser för besökande. Kontakta styrelsen för mer info.

Gemensam el
Föreningen har gemensamt elavtal vilket innebär att du som boende endast betalar för den el du förbrukar. Varje medlems elmätare läses av en gång per år.

TV/Bredband
Bredband via Arkaden och ett grundutbud av kanaler via Tele2 ingår i månadsavgiften.

Renoveringar
2022 Nytt låssystem
2021 Laddboxar elbil
2020 Plantering nya träd och buskar
2020 Montering nytt staket mellan garage, samt rep befintligt

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga, källarförråd och cykelförråd. Som boende har du även tillgång till en festvåning med relax och bastu samt en gästlägenhet för uthyrning. Utomhus finns fina grönområden och lekplatser för barnen.

Övrigt
En överlåtelseavgift på 1432,50 kr och pantsättningsavgift 573 kr tillkommer och betalas av köparen.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

768 228 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Byggnad

Fönster: 3-glas.
Ventilation och kyla: Mekanisk (endast frånluft).

Energideklaration

Energiklass: C.
Energiprestanda enligt deklaration kWh per kvm och år 89.
Energideklaration registrerad: 2016-05-17.
Status, energideklaration: Utförd.

Ekonomi

Pris 2.600.000 kr. eller högstbjudande. Månadsavgift 6.438 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband). Andel i föreningen är 2.44219300%.

Driftskostnad

Totalt 263 kr/mån (3.150 kr/år) varav El 191 kr/mån, Försäkring 72 kr/mån.

Området

Haga

Vid foten av Norra Berget, med utsikt över Sundsvall city och hamnen, hittar du villaområdet Haga. Området räknas som ett av Sundsvalls mest attraktiva. Sundsvalls sjukhus och idrottsplatsen Baldershov ligger i Haga. Här finns även den grönskande Tivoliparken (även känt som Busbacken), populärt bland solbadande hagabor.

I Haga finns bland annat livsmedelsbutik, bensinmack, bageri, café, restauranger och pizzerior. Bussförbindelserna är goda, även nattetid. Cirka 10 minuters gångväg till Sundsvall city.

Karta