Fridhemsgatan 94E,

Sundsvall - Skönsmon

Snabbfakta

Antal rum:
2 rum och kök varav 1 sovrum
Boarea:
66.6 Kvm
Våning:
3
Månadsavgift:
3.672 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband)
Utgångspris:
895.000 kr eller högstbjudande

Visning

  • 5 december 2023 kl. 16:30 17:00
    Bokad visning - anmälan krävs
Ansvarig mäklare
Patrik Sjödin
|

Beskrivning

Rymlig och fin tvårummare med inglasad balkong i populära Brf Katten!

Varmt välkommen till en genomgående fin 2-rums lägenhet med ett insynsskyddat läge på våning 3. Här har du fin utsikt från den nyligt inglasade och utbyggda balkongen.

Denna bostad erbjuder en bra planlösning, ett perfekt läge samt en billig avgift.

Hallen är välkomnande och har garderobskåp och klädavhängning. Hemtrevligt kök med plats för matbord. Vardagsrummet är rymligt och ljust med fin utsikt över villaområdet. Helkaklat badrum som renoverats i samband med föreningens stambyte.

Sovrummet är stort och fint med gott om garderober, plats för dubbelsäng och skrivbord.
Från sovrummet når vi den inglasade balkongen i behagligt sydöstligt läge med morgon- och förmiddagssol.

Brf Katten är välskött och har en god ekonomi. De sköter sin fastighet med bästa omsorg något som den gedigna renoveringshistoriken kan intyga. De boende har tillgång till bastu, gym, tvättstugor samt övernattningslägenhet.

Som boende i Skönsmon har du alla tänkbara bekvämligheter runt knuten, bl.a omtyckta konditori Eclair och Skönsmon kvarterskrog. Kort promenad till matbutik, dagis, skola, gym och vårdcentral. Det är även nära till Södra berget som erbjuder motionsspår, skidbacke samt nöjeshallen Strike Club.

Välkommen på visning!

Planlösning

Planlösning
Planlösning

Bostadsfakta

Sammanfattning

Byggnadstyp: Flerfamiljshus.
2 rum och kök varav 1 sovrum.
Boarea: 66.6 Kvm.
Byggnadsår: 1969.
Driftskostnad: 2.760 kr/år.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

66.638kr enligt uppgift ifrån bostadsrättsföreningen.

Föreningsinfo

Allmänt om föreningen
Brf Katten består av åtta bostadshus på Fridhemsgatan 88, 90,92 och 94 samt Båtsmansvägen 11 och 13 i Sundsvall. Föreningen har 151 lägenheter med bostadsrätt och fyra lokaler. Föreningen är fullvärdesförsäkrad via IF. Kollektivt bostadsrättstillägg ingår. Förvaltare är Nisses Förvaltning AB.

Parkering
Det finns 88 parkeringsplatser med motorvärmare och 26 garage (både varma och kalla) i föreningen. Som köpare placeras du per automatik i kö till en plats med motorvärmare. Till varm- och kallgarage är det separat kö och du som köpare får själv anmäla ditt intresse till förvaltaren för att ställa dig i kö.

TV/Bredband
Kabel-TV via Tele2 och bredband 100 mbit via Arkaden, ingår i månadsavgiften.

Förråd
Tillgång till källarförråd

Renoveringar
Inglasning balkonger (2022) Fasadunderhåll (2021) Ledbelysning (2020) Rengöring ventilationssystem (2018) Entréportar, garageportar samt utökat antal garage (2018)

Gemensamma utrymmen
Det finns två tvättstugor, cykel/barnvagnsrum, hobbyrum, bastu, gym, innergård med lekpark, grillplats, fotbollsplan/skridskobana och övernattningslägenhet i föreningen.

Övrigt
En överlåtelseavgift på 1312,50 kr samt en pantsättningsavgift på 525 kr tas ut av köparen. Juridisk person godkänns ej som medlem.

Byggnad

Ventilation och kyla: Självdrag.

Energideklaration

Energiklass: D.
Energiprestanda enligt deklaration kWh per kvm och år 130.
Energideklaration registrerad: 2023-01-20.
Status, energideklaration: Utförd.

Ekonomi

Pris 895.000 kr. eller högstbjudande. Månadsavgift 3.672 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband). Andel i föreningen är 0.57971%. Reparationsfond: 747.

Driftskostnad

Totalt 230 kr/mån (2.760 kr/år)

Kommentar till driftskostnad: Övrigt: 230 kr/mån avser balkongtillägg.

Området

Skönsmon

Mellan södra stadsberget och sundsvallsfjärden ligger Skönsmon. Det är ett omtyckt område där du har nära till slalombackar, skidspår och elljusspår. Här blandas charmiga gamla trähus med flerfamiljshus och små 50-talsvillor.

I Skönsmon finns en livsmedelsbutik, postombud, restaurang, pizzerior, konditori, café och ett tempererat utebad. Här finns även Sundsvalls brandstation. Till Sundsvall city är det cirka 1,5-3 km, restid med buss ungefär 10 minuter.

Karta