Köpa och sälja bostad i Sundsvall

Ska du sälja bostad i Sundsvall? Här guidar vi dig till allt du behöver veta kring att sälja din bostad i Sundsvall.

Varmt välkommen att kontakta oss på Norrlandsmäklarna om du har frågor kring försäljningen av din bostad, eller vill ha hjälp att sälja din bostad i Sundsvall.

Vad ska man tänka på när man säljer en bostad i Sundsvall?

Att sälja en bostad i Sundsvall, liksom överallt annars, är en process som kräver noggrann planering och genomförande.

Här är några överväganden och steg att tänka på när du säljer en bostad i Sundsvall:

#1 Marknadsanalys och prissättning

Utför en marknadsanalys för att få en förståelse för de nuvarande fastighetspriserna i Sundsvall.

Anlita en fastighetsmäklare för att få professionell hjälp med värdering, prissättningen och rådgivning om marknadsläget.

#2 Styling och förberedelse

Styla och förbered din bostad för försäljning. En väl presenterad bostad har större chans att attrahera köpare och skapa en känsla som gör att intressenterna känner ”här vill jag bo”.

#3 Dokumentation och juridiska aspekter

Se till att ha all nödvändig dokumentation för bostaden, inklusive lagfart och eventuella föreningsspecifika handlingar.

Ibland kan det vara bra att ha ett möte med en jurist för att gå igenom och förstå de juridiska aspekterna av försäljningen.

#4 Anlita fastighetsmäklare

Anlita en pålitlig och erfaren fastighetsmäklare som är bekant med Sundsvalls bostadsmarknad och har god lokalkännedom.

#5 Anordna visningar

Anordna och genomför visningar för att ge intressenter möjlighet att se bostaden. Visningarna leds av mäklaren som är påläst om bostaden, den eventuella föreningen och annat praktiskt som rör bostaden. Det är viktigt att mäklaren på ett trovärdigt sätt kan visa bostaden, berätta om den och svara på frågor.

#6 Förhandla med köpare

Förhandla med potentiella köpare och kom överens om pris och andra villkor. Ibland uppstår en budgivning där flera intressenter bjuder på bostaden, i andra lägen säljs bostaden redan innan visning. Er mäklare guidar er och agerar mellanhand i förhandlingen, därför är det viktigt att ni känner förtroende för mäklaren.

#7 Kontrakt och överlåtelse

När ni nått en överenskommelse, se till att kontraktet är korrekt upprättat och att överlåtelsen går smidigt och smärtfritt.

#8 Utför besiktning

I de flesta fall begär köparen en besiktning av bostaden för att identifiera eventuella problem som kan påverka försäljningen.

#9 Överlämning av nycklar

När alla villkor är uppfyllda och kontraktet är signerat samt köpeskillingen betald, överlämnar ni nycklarna till den nya ägaren.

Går du i säljtankar och är på jakt efter en erfaren mäklare i Sundsvall?

Att sälja en bostad är en viktig livshändelse, och att ha rätt stöd och expertis kan göra processen smidigare. Kontakta en erfaren fastighetsmäklare i Sundsvall för personlig rådgivning och hjälp.

Vi på Norrlandsmäklarna har god lokalkännedom om Sundsvall och vet vad du ska tänka på vid försäljning av din bostad. Med ett stort kontaktnät och stenkoll på området kan vi hjälpa till med allt från rådgivning och förberedelser till att hitta potentiella köpare och gå i mål med försäljningen.

Kontakta oss så berättar vi mer.

Funderar du på att flytta?
Vad tjänar en fastighetsmäklare i Sundsvall?

Sälja bostad Sundsvall med Norrlandsmäklarna

När vi åtar oss ett nytt uppdrag gör vi det alltid med stort engagemang, personlig service och öppenhet – och givetvis med dig som kund i fokus.

Det finns mycket att beakta när du ska sälja din bostad, och vi stöttar dig genom hela processen!

Värdering

Vi besöker din bostad för att diskutera din nuvarande boendesituation och tillsammans utarbeta en strategi för vårt kommande försäljningsarbete. Vi bedömer också bostadens skick och identifierar eventuella åtgärder som behöver vidtas inför en försäljning.

Vid värderingen beaktar vi tidigare försäljningar i området, marknadsläge samt bostadens skick och läge. Vi ger dig en professionell uppskattning av försäljningspriset.

Faktainsamling

Vi inleder processen genom att samla in alla nödvändiga fakta om bostaden från dig som säljare, från banken och olika myndigheter. Det är viktigt att vara välinformerad för att kunna svara på eventuella frågor.

Fotografering

Fotografering är en kritisk fas där vi anlitar erfarna fotografer för att presentera din bostad på bästa sätt. Inför fotograferingen bör bostaden vara välstädad och ordnad. Du kan även själv följa en checklista från oss, inklusive att rensa ut överflödiga föremål, städa skåp och lådor samt eventuellt göra små förbättringar.

Vi erbjuder även möjligheten att anlita en professionell hemstylist för att förbereda bostaden inför fotograferingen och visningen. Att styla bostaden kan markant öka chanserna till en framgångsrik försäljning.

Bilder och information om bostaden sammanställs i en exklusiv objektbeskrivning som inkluderar yta, rumsspecifikation och driftskostnader.

Marknadsföring

När alla förberedelser är avklarade är det dags att marknadsföra din bostad. Vi publicerar den på Hemnet och Booli, två betydelsefulla marknadsplatser. Dessutom marknadsför vi bostaden på vår egen webbplats och kan även lägga ut den i våra sociala medier, med möjlighet att rikta inlägget mot relevant målgrupp.

Visning

Vi samordnar tillsammans tidpunkten för visningen, och här står mycket på spel. Vi fokuserar extra på potentiella köpare för att säkerställa att vi når ett framgångsrikt avslut genom ett underskrivet köpekontrakt, vilket innebär en lyckad affär för dig.

Under visningen tar vi fullt ansvar, och säljaren är inte närvarande. Efter avslutad visning informerar vi dig om resultatet.

Vi strävar efter:
  • Att hålla högkvalitativa visningar.
  • Att vara välinformerade och kunniga.
  • Att genomföra en kort gemensam presentation av din bostad.
  • Vid behov, använda oss av visningsvärd.
Budgivning

Efter visningen påbörjas en intensiv fas där vi kontaktar alla intresserade köpare för budgivning. Du hålls informerad under hela processen. Inget bud är bindande förrän köpekontraktet är påskrivet. Du bestämmer längden på budgivningen och vilken köpare som ska få förvärva bostaden.

Köpeavtal

När budgivningen avslutas återstår kontraktskrivning och överenskommelse om tillträdesdag. Detta görs på vårt kontor där köpare och säljare undertecknar ett köpeavtal. Köparen betalar därefter en handpenning.

Tillträde

På tillträdesdagen möts vi återigen på vårt kontor. Köpare och säljare undertecknar en likvidavräkning och köparen betalar den återstående köpesumman. Affären är nu avslutad, och köparen får tillträde till bostaden.

Boka ett möte

Maximera värdet av din bostadsförsäljning med oss! Boka möte nu för skräddarsydd rådgivning och en framgångsrik försäljningsstrategi.

Om Norrlandsmäklarna

Vi på Norrlandsmäklarna har som huvudsakligt mål att skapa en känsla av trygghet för våra kunder, samtidigt som vi säkerställer att din bostadsaffär blir framgångsrik!

Vi är övertygade om att nyckeln till en lyckad bostadsförsäljning kommer genom beprövade och moderna metoder, hög tillgänglighet samt kvalificerad rådgivning under hela processen.

När det är dags att sälja din bostad finns vi på Norrlandsmäklarna redo att assistera dig genom hela försäljningsprocessen.

Med oss får du alltid en kostnadsfri värdering av din bostad. Vi tar oss an alla typer av bostäder – oavsett om det rör sig om en lägenhet, villa, ett radhus eller fritidshus.

Ta del av mer information om våra fastighetsmäklare nedan och boka en kostnadsfri värdering.

Vårt koncept är enkelt. Hos oss får ni stort engagemang och lång erfarenhet – lite bättre, mycket tryggare.

Varmt välkommen till oss på Norrlandsmäklarna – din mäklare i Sundsvall och Timrå.

Patrik Sjödin Fastighetsmäklare Sundsvall

Patrik Sjödin

E-post: patrik@norrlandsmaklarna.se

Telefon: 070 – 238 62 32

Läs mer

Stephanie Bolt Fastighetsmäklare Sundsvall

Stephanie Bolt

E-post: stephanie@norrlandsmaklarna.se

Telefon: 073-082 43 38

Läs mer

Jessica Liv

E-post: jessica@norrlandsmaklarna.se

Telefon: 070-233 21 96

Läs mer

Emil Sångberg

E-post: emil@norrlandsmaklarna.se

Telefon: 072-509 00 55

Läs mer

Hampus Jonsson Fastighetsmäklare Sundsvall

Hampus Jonsson

E-post: hampus@norrlandsmaklarna.se

Telefon: 070 – 358 38 58

Läs mer